Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan élhetnék autistaként,...

Hogyan élhetnék autistaként, aspergeresen teljes értékű életet?

Figyelt kérdés
Remélem hogy ebben a kategóriában normális segítő válaszok fognak érkezni. Nem merek emberekhez hozzászólni, félek bármilyen dologtól, ahol idegenekkel kell találkozni. Talán pont az önállótlanságom miatt sem tudtam még itthonról elköltözni illetve munkát találnom. De hát mit csináljak ha félek mindentől? Igazán még férfival se volt párkapcsolatom, illetve barátságaim sem voltak soha.
2016. jan. 28. 14:50
 1/2 anonim ***** válasza:
Ugyan ez a problémám nekem is. Én nemrég elköltöztem otthonról, elkezdtem munka után nézelődni. Félek de már nincs más lehetőségem, muszáj elkezdenem önállóan élni. Ismerek más aspergereseket akik már szülőktől külön, párkapcsolatban élnek szóval bár nagyon nehéz nem lehetetlen :)
2016. jan. 28. 15:09
 2/2 anonim ***** válasza:

Én is aspergeres vagyok. Tulajdonképpen mi az ami nehézséget okoz? Csak az, hogy félsz más emberekhez hozzászólni? Hány éves vagy egyáltalán?

A szociális készségek amúgy tanulhatóak. Más is megtanulja, csak nekik természetes hogy megtanulják. Én pl. régen mindig arra gondoltam, hogy ilyen helyzetben XY vajon mit mondana. Vagy amikor hasonló helyzet volt akkor XY hogyan reagált. Végül megtanultam "normális" emberként viselkedni, akkor is ha egyáltalán nem látom rengeteg mindennek az értelmét, ami mindenki másnak természetes, de valószínűleg el se gondolkodtak azon hogy miért természetes (pl. köszönés). A gondolatmeneteimmelviszont elég hamar elárulom magam sajnos (aki látott már aspergest közelről, tudhatja hogy mire gondolok)...

Ha van kedved beszélgetni, írj privátban nyugodtan :)

2016. jan. 28. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!