Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Autistaként csak a magány...

Autistaként csak a magány lehet a részem, mi?

Figyelt kérdés

Na, most már hivatalosan is számkivetett vagyok. Egy barátom sincs már a faluba, mert hát úgy fest, hogy én vagyok a helybeli fura ember. Akivel nem lehet mutatkozni, mert magával ránt az ő nyomorába meg magányába.

Akit soha nem lehet normálisként kezelni, mert nem normális. Mert nem olyan mint a többi. Akinek nincsenek meg azok a képességek, mint a többi embernek. Magyarul a kommunikációs képesség, az hogy csapatban játsszon.

Egy rohadt idegen lénynek érzem magam ezen a bolygón. Nem lehetek olyan mint a többi ember.

2015. aug. 1. 16:41
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Ha velem is pontosan ugyanez van, akkor én is autista lehetek? Pont ugyanezt élem át amit leírtál, teljesen magányos vagyok, és egyre nehezebben bírom már
2015. aug. 1. 16:49
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Én is ebben az időszakban voltam 1 évig, de rájöttem, hogy tehetek érte valamit. Mégpedig elfogadom magam, felállok az önsajnáltató-székemről és elkezdek nyitottabbá válni új dolgok felé.
2015. aug. 1. 16:58
 3/16 A kérdező kommentje:

Csak egy fal van köztem és a világ többi része között, amit egyszerűen nincs erőm megmászni. Nem tudok, csúszosak a téglák.

És mindig belebukok, ha próbálkozom.

2015. aug. 1. 16:58
 4/16 A kérdező kommentje:
Lehet ma este sort kellene keríteni az öngyilkosságra. Tényleg, utána úgy sem jön már semmi. És én amúgy se vagyok értékes, meg senkinek se hiányoznék.
2015. aug. 1. 17:03
 5/16 anonim ***** válasza:
Szerintem nem. Ha nem lenne rá idényed, akkor más lenne a helyzet. De mivel van rá igényed, ezért gondolom, az autizmusod sem olyan súlyos. Mások is vannak, akik nehezen barátkoznak, akik nem olyan nagy dumások. Szerintem idővel biztosan lesz egy-két barátod. Próbálj hozzád hasonlókkal barátkozni. Bár sem feltétlenül így van. Nálunk is a baráti társaságban van mindenféle ember, nagyhangú, társaságközpontja, félénk, visszahúzó is.
2015. aug. 1. 17:08
 6/16 anonim ***** válasza:
Akkor meg ne akarj olyan lenni mint a többi ember. Probléma megoldva.
2015. aug. 1. 17:08
 7/16 anonim ***** válasza:

De nekünk már hiányoznál.

"Idegenek és vándorok vagyunk itt a földön"

2015. aug. 1. 17:10
 8/16 A kérdező kommentje:
Utálom már a magányos estéket. De az emberek engemet idegenként kezelnek. Egy szellemként, egy senkiként. Mondom, nem tűnne fel a hiányom.
2015. aug. 1. 17:10
 9/16 anonim ***** válasza:

Biztosan hiányoznál a családodnak. Meg biztos van olyan, akinek hiányoznál, csak nem is gondolod.

De miért nem beszéltek itt össze, akik ennyire magányosak vagytok? És ha közel laktok egymáshoz, akkor tudnátok találkozni, valami közös programot csinálni.

2015. aug. 1. 17:17
 10/16 anonim ***** válasza:

de te azonban tudod, hogy nem egy "senki" vagy - ez önmagában csodálatos! és már ezért érdemes élni!

"Táncolni kell uram, a zene majd csak megjön valahonnan"- ezt Zorba, a görög mondja a híres filmben. Láttad?

A mérnök teljes munkája összeomlott - "fényes összeomlás" - mondja később Zorba.

Itt kéri taníts táncolni: és ez menti meg az összeomlástól - nevetnek örülnek:)

https://www.youtube.com/watch?v=jeNsr_nQEfE

2015. aug. 1. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!