Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit jelent számotokra a...

Mit jelent számotokra a magyar zászló?

Figyelt kérdés
Egy esszét kell írnom, arról, hogy mit jelent számomra a magyar zászló, és még alig írtam. Tudnátok írni, hogy nektek mit jelent magyarként akár Magyarországon, akár külföldön éltek. Legalább valami alapján eltudok indulni. Előre is köszönöm anormális válaszokat! :)
2016. jan. 28. 12:25
 1/10 anonim ***** válasza:
57%
Semmit.
2016. jan. 28. 13:00
 2/10 A kérdező kommentje:
Oké :D valakinek esetleg jelent valamit?
2016. jan. 28. 13:01
 3/10 anonim ***** válasza:

Azt, ami :D

Nyilván valami olyasmit várnak inkább, hogy mire asszociálsz róla: zászló-magyar-haza-kultúra, emberek, tájak... stb.

2016. jan. 28. 14:16
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon sokat jelent, le is írnám konkrétan, hogy mit. De nem merem, félek, hogy nem fogod elég normálisnak tekinteni, miként a címben is fenyegetőzöl...
2016. jan. 28. 14:22
 5/10 anonim ***** válasza:
58%
Ez milyen buta iskolai feladat. Nekem sem jelent semmit, legfeljebb az olimpián, olyankor néha csak büszke kicsit az ember, más esetekben nem nagyon tudok büszke lenni Magyarországra.
2016. jan. 28. 14:44
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ne, egy lehetséges értelmezési lehetőség:

https://www.youtube.com/watch?v=mA2vZrVJ61c&t=45m32s

2016. jan. 28. 17:39
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Valszeg a hármas válasz jár legközelebb a valósághoz. Jelkép: zászló - haza - összetartozás - egység...

Nyilván nem véletlen, hogy a csatákban eleinte a földesúr, később, amikor már volt, a nemzet zászlaját vitték elöl... hogy a zászlóvivőnek mily szerepe volt, ha elesett mások kapták fel, s vitték tovább...

Gondolj a francia forradalomra, a nemzeti színekből felcsokrozott kokárdákra, amit aztán máshol is átvettek - mi is, még ha véletlenül olasz kokárdát is csokroztunk fel, de nekünk az a magyar, és büszkén hordjuk (már aki:).

Az sem lehet véletlen, hogy az olimpián, nagy versenyeken a nemzeti zászlót húzzák fel, nem mondjuk egy Ford vagy Coca Cola lógót...

Irodalomból hirtelen a Pál utcai fiúk jutnak eszembe... az ugyan nem a nemzet zászlaja, "csak" azé a kis fiúcsapaté...

Szóval szerintem indulj ki ebből a jelkép dologból, hozz rá példákat, oszt csak lesz belőle valami... s kívánom, mire olyan vén szipirtyó/öregember leszel, mint én, jelentsen is valamit az a nemzeti zászló (mer'hogy az ember nem úgy születik, hogy "hurrá, magyar zászló", hanem évek, élmények során alakul vagy nem alakul ki az érzés)

Sok sikert az esszéhez.

2016. jan. 28. 17:43
 8/10 A kérdező kommentje:
14:22-es nem akartam fenyegetőnek tűnni :DD csak már láttam, hogy volt hasonló kérdés, és a vége az lett, hogy vitatkoztak a semmin, ezért írtam úgy. De nyugodtan írd le, kíváncsi vagyok a véleményedre.
2016. jan. 31. 20:34
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a linket is, nagyon sok dolgot feltudtam használni belőle.
2016. jan. 31. 20:35
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsó választ is :3 Igazából nagyon szeretem azt, hogy magyar vagyok, főleg, hogy Kárpátalján élek. Elég nehéz itt magyarnak lenni. Csak így annyira nehéz mindent összefoglalni, hogy mit is jelent maga a jelkép, és a magyarság. De remélem, hogy igaza lesz (bár így válaszból kort nem tudok megállapítani). Nagyon köszönöm a segítséget :))
2016. jan. 31. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!