A községben ahol élek van egy kapu amin kint leng évek óta a piros-fehér-fekete zászló, közepén a magyar címerrel. Sose tudtam hogy minek a zászlaja piros-fehér-fekete, de azt furcsálltam hogy egy nem magyar zászlóban magyar címer van, de eddig mindig elfelejtettem megnézni. Hát most már tudom, Irak.
Anyu szerint az alsó sáv valamikor zöld volt, csak az évek során a naptól. esőtől elszíneződött, de én sose láttam zöldnek, meg kizártnak tartom hogy a piros és a fehér sáv makulátlan és pont a zöld elfeketedett.
Szóval vajon mit jelenthet eme összeállítás? Látatok már ilyet?
2015. júl. 11. 07:39
1/6 hollófernyiges válasza:
A címerben a hármashalom fekete vagy zöld?
2015. júl. 11. 08:29
2/6 anonim válasza:
A piros festék színtartása mindig jobb, mint a többi színé.
2015. júl. 11. 18:45
3/6 A kérdező kommentje:
Őszintén, azt nem is figyeltem mert ha nem fúj a szél akkor lóg, nem igen látszik a címer, ha meg leng akkor is a magyar korona ami szembetűnik, nem néztem részletesen, de megpróbálom megfigyelni ha arra járok.
2015. júl. 11. 19:21
4/6 anonim válasza:
Én meg olyan zászlókat látok rendszeresen, ahol a piros fakul ki nagyon halvány narancssárgássá. Konkrét festékanyagtól függ, bírja-e a napot, vizet. Kevés valószínűségét látom, hogy iraki zászló akarna lenni, bár ki tudja, akadnak fura dolgok a világban...
2015. júl. 12. 02:57
5/6 anonim válasza:
Lehet, hogy a település zászlaja címer nélkül olyan, mint az iraki. Ebben hasonlítana Budapestre, ahol is a (régi) zászló csak a címerben különbözött Románia zászlajától.
2015. júl. 13. 13:00
6/6 A kérdező kommentje:
Na megnéztem. Zöld a hármashalom a címerben, se fakulva, se feketedve nincs. A település zászlója (jobbanmondva címer, mely zászlóként is funkcionál) zöld-fehér.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!