Szinte mindenkinek megvan a véleménye a cigányokról. És a zenész cigányokról mi a véleményetek? Nagyon sok tehetséges zenész van aki cigány származású!
Szóval a rendes cigányokat nem tekintitek cigánynak ez a lényeg.
De mikor az emberek cigányoznak Nekik belül csak rosszul esik hiába nem róluk van szó!
Hisz még is csak a származásuk!
És igen a rendes cigányok utálják a putrisokat úgy mondják oláh cigányokat mert miattuk van az egész cigány utálat!
Tehát ezt az egészet csak azért írtam, ha valakinek van RENDES cigány ismerőse és valaki egy fórumon cigányozik ennyit írjunk:TISZTELET A KIVÉTELNEK!!!!
a zenész cigányok-at nem utálom
persze ha nem lopnak és kötekednek zenélés mellet
Én is tanulok szintetizátoron :)
Van zenész cigány ismerősöm. Vele nincs semmi bajom, nagyon jó barátom az egész családja. De életében még egy szelet csokit sem lopott, soha senkivel nem erőszakoskodott.
Mindenki tudja, hogy amikor vki azt mondja, hogy büdös cigányok, hogy a putris, gyilkos, tolvaj, erőszakos cigányokra gondol.
Az én ismerőseim közül legjobban az elején emlegetett zenész cigány szidja a cigányokat. Ő meg is mondta, hogy nem tartozik közéjük, mert -idézem- "ezek nem emberek, hanem élősködők".
Van egy cigány barátnőm, nem tudom, hogy ő "muzsikus cigánynak" számít-e, klarinétozik már nagyon régóta. De nem hiszem, hogy ez náluk családi tradíció lenne, anyukája pl. nem zenél, könyvtáros és sose foglalkozott zenével. Barátnőm ugye játszik hangszeren, meg néptáncolt sokáig (mármint magyar néptáncot). Róla nem igazán lehetne megmondani, hogy cigány, leszámítva, hogy sötétebb a bőre, mert se az öltözködése nem olyan, se a beszéde, se semmi.
Na most lehet, hogy ő azért tehetséges a zenében, mert cigány és ez valami örökletes dolog, de fogalmam sincs, mert mondom, az anyukája pl. nem is tud semmilyen hangszeren játszani. Az apukája lehet, hogy tud, őt nem ismerem, már elég régen elváltak a szülei.
DE igen, hozzá kell tennünk, hogy TISZTELET A KIVÉTELNEK, még ha mi tudjuk is mikor mondjuk, hogy a rendesekre nem vonatkozik!
Nekem is van egy nagyon közeli ismerősöm , akinek a rokonai zenész cigányok, a 100 tagúban is játszanak.Ő maga is zenész de nem cigányzenét játszik.
Szóval Ő is azok közé tartozik akire nem mondjuk, hogy cigány mert nem úgy él a zenélés mellett mást is dolgozik, hogy eltartsa a családját.
De mégis:ha szidják a cigányokat rosszul esik neki mert Ő is az!
És persze én is mondom Neki, hogy akinek nem inge ne vegye magára!
De hiába...
Szóval nem láthatunk a lelkükbe, nem vagyunk a helyükbe!
És akinek csak ismerőse nem biztos, hogy igazán tudja mit gondol!
Hisz mi magunk se mondjuk el az ismerősünknek minden gondunkat!
Köszi, aki olvassa ezt és megérti!
zenész családból vagyok, soha nem loptam egy kiflit sem, a tesó jövőre diplomázik , felső fokú képzésre járok, ha arról van szó mégis szídják előttem a romákat és igen is rosszul esik.Tudomásul kéne venni , hogy mi is romák vagyunk, és van ilyen is!!!
Nem kell általánosítani!
Ezt nevezik ugyanis előítéletnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!