Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi mikor jutunk el a kulturált...

Mi mikor jutunk el a kulturáltság és civilizáltság eme szintjére? Nézzétek meg!

Figyelt kérdés

Tehát:

https://www.youtube.com/watch?v=A8Ciel0hzrc

Kérdések:

1, vajon a magyar agy mikor fogja tudni ezt a kérdést kb ugyan ilyen semlegességgel kezelni?

2, vajon mikor jön az a következő szint, hogy mikor megtudja, hogy meleg a srác, nem kezd el "fújbu--iznbi", hanem még gratulál is neki?

(külön izgi az ún. "kemény srácok" reakciója a padon, most ha ezt elképzelem magyar viszonylatokban a nyóckerben, feltehetően nem az lenne, hogy "ááh ok", hanem a srácnak futnia kellene, de sajnos valószínűsítem, hogy nem csak ott ... nincs igazam?)

3, és általában kinek mi a véleménye?

2016. jan. 17. 10:18
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

haláli, az első azt mondja: "oh, cool" és kezet fognak, de a congratulation-os eset se rossz.

de az a gáz, hogy ez most magyar szemmel majdnem hihetetlen, egy civilizált helyen meg pl engem volt már hogy azért csesztek le pl teljesen heteró fiúk, amiért mertem valami kicsit is piszkálódósat szólni a meleg haverjukra ... ami persze magyar szemmel nem volt piszkálódás, csak ők azonnal annak vették már azt is, hogy csak megemlítem érdeklődés szintjén ...

2016. jan. 17. 10:23
 2/12 anonim ***** válasza:
Egyrészt a videók válogatva lehetnek. Másrészt nem életszerű helyzet, hogy kamerát nyomnak a képedbe és feltesznek egy ilyen kérdést. Bizonyára van különbség az országok között, de a valós helyzetről ez a videó nem mond semmit, ugyanilyen elkészíthető Magyarországon is. A megkérdezetteket is meghallgatnám, amikor a haverokkal beszélnek erről, kamera nélkül, őszintén.
2016. jan. 17. 10:45
 3/12 anonim ***** válasza:

A második válaszoló tökéletesen leírta!

1. Ez csak néhány jól sikerült videó a felvettek közül.

2. Kamera előtt máshogy viselkedik az ember.

2016. jan. 17. 11:08
 4/12 A kérdező kommentje:

oké, elképzelhető, ezt úgyse tudjuk ellenőrizni, de azért abba bele gondoltatok, hogy nálunk még válogatva se nagyon tudnál ilyen videot készíteni? :)

és hát a válaszotok pedig maga a magyarázat, hiszen majdnem abszurdnak tartjátok a kulturált viselkedést, azért ez se semmi ... + hozzá teszem, hogy én elég sokat vagyok külföldön, több országban is, és azért én ezt a mentalitást még válogatás nélkül is megtapasztalom. Persze ott is bele akadhatsz extrém homofóbba, csak éppen az arányok mások. Nekem a real life-ből volt olyan tapasztalatom, hogy a srácot valaki csesztette, és a legheteróbb fiúk keltek a védelmére, méghozzá igen hevesen. Ti meg most elmondjátok, hogy áh ez csak kamu és ilyen nincs :-) Haláli ez az ellentmondás ...

2016. jan. 17. 12:04
 5/12 A kérdező kommentje:

oké és akkor lényeg a lényeg hogy szerintetek is tanácsosabb inkább az orosz-iráni irányba hátrahaladni, és börtönnel fenyegetni a melegeket, minthogy hozzávetőlegesen ehhez a szinthez közelítsünk? Hát nem tudom, nekem azért van egy erős belső sugallatom, hogy inkább melyik helyen szeretnék élni, és mielőtt én is megkapom a magamét, ismét kiemelem, hogy heteróként! Csak éppen heteróként is megtapasztaltam, milyen egy meleg haver, na meg lehet hogy nekem azért tűnik fel ez a szakadéknyi különbség, mert eddigi életem nagyobb részét szerencsére nem Maon töltöttem?

Jó kérdések ezek ... És nem csak elmélkedés, hiszen itt még olyannal is találkoztam, hogy mikor otthon kiderült a srácról, két megoldás maradt: kirakják otthonról vagy pszichiátria és "megváltozni", de még olyat is olvastam, hogy szerencsétlen srác panaszkodott, hogy ő már az elektroshockon is átesett és mégse változott, és nem tudja, mitévő legyen ... azért ez kemény, valljuk meg.

Szóval nem annyira képzelgés sajnos, csak hát egyúttal brutális érzés szembesülni, hogy létezik ilyen felfogás (pl mint a magyar, bár a mostani tizenévesek körében már látok egyfajta nyitottságot, pontosabban semlegességet, és sztem pont ez is lenne a cél).

2016. jan. 17. 12:12
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem civilizáltásg kérdése, egyszerűen csak a közgondolkodásé. Hol megengedőbb volt a világ ezen a téren, hol szigorúbb.

1) Nem érzem, hogy ebbe az irányba haladnánk, bár jogilag már történtek előrelépések. Az az igazság, hgy egyáltalán nem biztos, hogy átveszi a nyugati gondolkodást ebben a kérdésben Magyarország, sőt simán előfordulhat, hogy idővel a kirekesztés lesz a norma újra.

2) Gratulálni azért hadd ne kelljen már, max ha megvolt neki valami híresség :D

3) Általában semmi bajom a melegekkel, nem kéne hogy bármilyen szinten is számítson hogy ki-milyen neművel szeret dugni.

2016. jan. 17. 12:32
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj ezzel a homo-izé témával, hogy ezek az emberek (nem mindenki, csak a hangosabbik részük) nem bírják elviselni, hogy ők is csak emberek, és mindenki próbál úgy viszonyulni hozzájuk, mint egyszerű emberekhez.

Ők mindenáron a középpontba akarnak kerülni, és ha ez másképp nem sikerül, akkor kiverik a hisztit, hogy bántják őket.

Pedig a francokat. A döglött kutyát nem érdekli, hogy ki kivel hancúrozik az ágyban.

Van több meleg barátom is, ők teljesen ki vannak akadva a mindenféle felvonulásokon, meg egyéb büszkeség-akciókon, és kikérik maguknak, hogy az ő nevükben lépjenek fel az ő egyetértésük nélkül.

2016. jan. 17. 15:46
 8/12 A kérdező kommentje:

nekem se szimpatikus az itthoni meleg felvonulás, viszont ha az ember semlegesen áll a témához, akkor nem is kéne, hogy érdekelje, nem? a következő jó kérdés pedig, hogy vajon miért csak nálunk ütközik ez mindig botrányokba ? láttam én már pár ország gay pridejét, és hát egy hangyafa..it más volt a légkör. ez az, amit nem tudok megérteni.

szóval itthon az lesz a norma, hogy megint kirekesztik? hát ez csodálatos, de az a géz, hogy vannak akik ezt tök komolyan is gondolják. oké, fű alatt jelenleg is ez megy, de hogy ez legyen a norma, azért az durva.

Épp gondolkodtam, hogy kéne itthon is hasonló videót készíteni, szal keresek hozzá embert!! :)

2016. jan. 17. 18:10
 9/12 anonim válasza:

Tulajdonképpen a kérdésben van benne az igazság, azaz a videóban

Mindenre van egy racionális válasz.:

1. Válasz: Ilyet a magyarságról feltételezni olyan mintha azt várnád, hogy a tűz elaludjon magától. Magyarország se most, se később nem lesz semleges ilyen téren, mert vagy így vagy úgy de mindkét félnek igaza van. Természetesen a fizikai bántalmazásnak következményei vannak ezt mind tudjuk. Azt mondanám, hogy a heterók 90%-a MAGASRÓL TESZ a melegekre, amíg közhírré nem teszi, hogy meleg vagy stb stb.

2. Ezt ne is várd a heteróktól, csak azoknak van elfogadó képességük, akik éltek már ezt-azt át, és itt most a fiatalabbik korosztályra gondolok, akik tudják mi a lelki szenvedés.

Kemény srácokra volna egy megjegyzésem még.: Attól, hogy Ők ott abban a videóban nem kezdték el kergetni az azért van, mert intelligensebbek nálunk, okosabbak és fejlettebbek.

3. Meleg vagyok.

Lenne még egy megjegyzésem.: A videó természetesen azért megvágott, mert több felvételt készített, és voltak akik nem járultak hozzá, ahhoz, hogy a videó közzé legyen téve. Ugyanis minden országban komolyan veszik, ha valaki úgy tesz fel egy videót -amennyiben a videó témája kínos és egy vadidegen embert kérdezgetnek róla- hogy xy nem adott rá engedélyt, vagy nem kívánt válaszolni, Akkor yz-nek kötelessége a felvételt kivágni és megsemmisíteni. Tehát mielőtt nagy okoskodásba kezdenénk, hogy azért mert voltak olyanok, hogy így meg úgy nem, tévedtek, ugyanis az elmúlt évben fogadták el polgárilag Amerikában a meleg házasságot..

Ennyi.

2016. jan. 18. 05:37
 10/12 A kérdező kommentje:

"hogy Ők ott abban a videóban nem kezdték el kergetni az azért van, mert intelligensebbek nálunk, okosabbak és fejlettebbek. "

De én is ezt mondom, mégpedig tapasztalatból, hogy egy kulturált országban te bemehetsz egy 8. ker -stílusú helyre is, és ott se fognak megkergetni, egész egyszerűen mert semleges nekik a téma. És pont ez a legdurvább az egészben, hogy akik ott kevésbé számítanak IQ-bajnoknak, azoknak is olyan alapvető a másik egyén tisztelete, hogy azt magyar ésszel fel se tudjuk mérni (persze lehet hogy nem is magyar ésszel kéne nézni, hiszen melegségen kívül is a magyar genetikailag kódolt arra, hogy a másiknak keresztbe tegyen, ahol tud).

Elmondom a kedvenc szélsőséges példámat (aztán ehhez mérten, a többi, nem szélsőségest már nem is kell annyira fejtegetnem sztem):

Ültünk a tengerparton, jött két srác, az egyik elég feminin is volt, lényeg hogy kicsit se titkolták, hogy "úgy" vannak együtt. Igen ám, de ami magyar szemmel hihetetlen: Ott volt mellettünk pár skinhead srác is (és még mások), én meg már magyar felfogással gondoltam, hogy na itt most balhé lesz.

Aztán balhé is lett, csak éppen fordítva, mint ahogy kelet-európai viszonyok közt ezt elképzelnénk, ugyanis valaki beszólt ennek a kicsit feminin srácnak (de az se volt olyan durva, csak mégis megjegyzést tett rá), erre meg két skinhead srác, akikről azt hittem, hogy szintén a meleget akarták bántani, felkeltek, és úgy leordították a fejét az illetőnek, hogy nem tért magához. Az volt a lényege, hogy "hol a tisztelet" és "mit képzel, hogy más életébe ugat", na csak ezt már-már szürreális volt látni pont tőlük. Aztán lenyugodtak, mindenki visszaért a helyére, és ennyi, a meleg srácot leugató srác pedig elnézést kért. Lényeg, hogy hát mit mondjak, alig hittem el, amit láttam, a meleg srácot úgy bevédték azonnal a számára is ismeretlen skinhead fiúk, hogy csak lestem, már majdnem kerestem a kandikamerát. Aztán kiderült, nem kandikamera, teljesen a valóság.

Na ehhez szóljon valaki, nagyon kemény ... Tehát nem is az volt a kérdés hogy meleg vagy nem meleg, hanem az hogy mégis honnan veszi a bátorságot az illető a tiszteletlenségre meg hogy leszóljon valakit. Te jó ég, mikor leszünk ennek akár a közelében csak? Ugye itt még egyelőre ott tartunk, hogy a magyar ember legfőbb örömforrása, ha a szomszédját felnyomhatja a NAV-nál irigységből, amiért vett egy autót :-) Most nem?

2016. jan. 18. 14:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!