Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ez szerintetek normális dolog...

Ez szerintetek normális dolog egy lakótelepen?

Figyelt kérdés
A lakótelepünkön mindössze 1 bolt van! Este 7-kor már ez az egyetlen bolt is bezár. Ráadásul olyan drága, hogy ha az ember hosszú távon (egy hónapba többször) vásárol itt, akkor bizony megérzi a pénztárcáján. Néhány km- re van tőlünk a bevásárlóközpont. Napközbe gyakran elmegyünk, viszont autónk nincs, emiatt ha valamire szükségünk van, este már nem tudunk oda elmenni.
2010. márc. 26. 20:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

győr is vidék ez igaz, akkor úgy fogalmazok, hogy kisebb településeken.

nem tartozik ide győr, debrecen, esztergom, stb...

2010. márc. 26. 21:21
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

normális. ezek szerint nincs igény másikra.

nekem sincs kocsim, nem is lesz, de képes vagyok utazni villamossal hetente fél órát, hogy megvegyem a szükséges dolgokat. ha két ember elmegy, és felpakol 2 nagy szatyrot, vagy banyatankot, akkor az bőven elég.

legyen otthon minden, ami szükséges. előre kell gondolkodni.

1 kg kenyér kétnaponta meg nem visz csődbe.

hőbörögni felesleges, változtatni nem tudsz rajta. kivéve egy esetben: ha elköltözöl bp. belvárosába. na ott minden sarkon van 1 bolt, ami akár hajnali 2-ig is nyitva van.

2010. márc. 26. 21:21
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem normális. Az ilyen kisboltok tényleg csak arra valók, hogy ha hirtelen kell valami, akkor le tudj szaladni, nem bevásárlásra. Nekem sincs autóm, busszal járok a két éves gyerekemmel bevásárolni, hátizsákkal meg szatyorral. Laktam olyan lakótelepen, ahol tényleg csak egy kisbolt volt, se bankautomata, se semmi egyéb, és a városhatáron volt az egész lakótelep, busz ritkán járt, gyalog fél óra volt bejutni olyan részre, ahol már jártak gyakran a buszok.

De igazából a legtöbb lakótelepen nem éri meg szupermarketet nyitni, mert kevés ember járna oda, nem lenne nyereséges. Látod, a kisboltba sem járnak be nagyon az emberek. Az meg, hogy este hétig nyitva van, szerintem nem is rossz. Most máshol lakom, ez is lakótelep, de nagyon nagy terület, itt van szemben egy Match, az is hétig van, pedig ugye az nem egy kisbolt (mondjuk pofátlanul drága az is).

De szerintem az ember próbálja úgy megoldani, hogy lehetőleg ne kelljen este hét után boltba menni, meg hét közben is csak maximum tejért, zsömléért. Én minden hétre előre összeírom, hogy miket akarok főzni, és ahhoz mi kell, és úgy megyek bevásárolni. A közeli boltokba maximum tejért megyek, de még azt is ritkán, hiszen azért dolgozni nem ide járok a lakótelepre, munka után meg bemegyek egy nagyobb boltba, és ott veszek ilyen fogyó dolgokat is, amik gyakran kellenek.

2010. márc. 26. 21:23
 14/16 anonim ***** válasza:
76%

Németországban a téli félévben MINDEN bolt legkésöbb 7-kor zár, a nyári félévben némelyik 8-ig is nyitva van, és reggel (legkorábban) 8-kor nyitnak.

Éjjel-nappali üzlet nincs, és senki nem esik kétségbe, hanem elöre gondolkodik. (Söt szombaton délután 2-kor illletve 4-kor zárnak az üzletek és csak hétfö reggel (legkorábban) 8-kor nyitnak.

2010. márc. 26. 21:34
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó előtti vagyok, amúgy én sem budapesti vagyok (pécsi), de itt minden nagy áruház nyitva van hétvégén is, itt is akkor mennek a legtöbben bevásárolni, szerintem a legtöbb ember nem ér rá hétköznap nagybevásárlást tartani.
2010. márc. 26. 21:42
 16/16 A kérdező kommentje:

Végül is mi is úgy járunk vásárolni, ahogy 1-2 ember elmondta, visszük a táskát és irány a Tesco. Jobb lehetőségünk sajnos nincs.

Korábban egy községben laktunk (ami azóta ugyanígy város lett) 3 bolt közvetlen közel volt. (ebből 2 szomszédba) A házunkat eladtuk különböző okokra hivatkozva, pedig ha azt nézem, inkább ott kellett volna maradnunk, ezt szerintem ma már a szüleim is belátják. Mindez már jó pár éve történt, még sem tudtam megszokni a lakótelepet. Talán ez az oka annak, hogy furának tűnik még mindig.

Köszönöm a válaszokat! :)

2010. márc. 26. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!