Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Most akkor buta vagyok?

Most akkor buta vagyok?

Figyelt kérdés
A Mensa tesztjén 106 lett az értékem. Ez azt jelenti, hogy buta vagyok? :( (Tudom, hogy ez az "átlag", de az átlagot elnézve, ha körülnézek a világban...)

2016. jan. 7. 10:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
55%
Nem vagy buta. Biztosan fejleszthető is tovább ez a szint.
2016. jan. 7. 11:17
 2/11 anonim ***** válasza:
78%
A Mensa-teszt alapján nem vagy buta, de a kérdésed alapján igen.
2016. jan. 7. 11:21
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Mit mér az IQ teszt? Szerintem abból kellene kiindulni.

Maga a szám a személy pillanatnyi logikai képességéről ad képet, problémamegoldást igénylő feladatokon keresztül felmérve. A Mensa elején nem véletlenül kérdezik a kort, mert az hatással van rá, annyira hogy annak megfelelően korrigálják is az elért eredményt: a korcsoport átlaga a 100, amit kiír neked a gép, azt ahhoz kell viszonyítani.

106 nagyobb 100-nál szegényes matematikai ismereteim alapján. Tehát valamivel átlag feletti a logikai képességed.

De ez csak egy mérőszám, ami a vizsgált dologról - azaz a logikai képességekről - tud képet adni. Ez alapján nem lehet alaposan és teljesen megítélni egy személyt.

2016. jan. 7. 11:36
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Meg ez a "buta" dolog is elég relatív. Szerintem létezik sok olyan ember, aki mondjuk 150-es tesztet ír, de a postán nem tud feladni egy ajánlott levelet, vagy nem tudja megreklamálni, ha hibás árut kap egy boltban. :)
2016. jan. 7. 18:12
 5/11 anonim ***** válasza:
57%

Ez csak általános logikát tesztel, gondoltam rálesek, hát nem valami nehéz a dolog:

[link]

2016. jan. 8. 08:22
 6/11 A kérdező kommentje:
Utolsó, jólesett a lelkednek idejönni dicsekedni, hogy mennyire okos vagy? Vagy az esett jól, hogy engem ("rejtetten") hülyének titulálj?
2016. jan. 8. 12:36
 7/11 anonim ***** válasza:
Senki sem nevezett hülyének, én csak azt " mondtam " hogy logikai teszt az egész.
2016. jan. 8. 19:33
 8/11 anonim ***** válasza:

#6 - Leírtuk, hogy ez egy logikai képességet vizsgáló teszt. Tehát az eredmény nem az, hogy okos vagy hülye.

Azt mutatja meg, hogyha téged meg a #5 válaszadót odaállítanánk ugyanahhoz a logikai feladathoz, akkor ő mondjuk hamarabb találná meg a megoldást. De te is megtalálnád, csak lassabban. Sőt, a te megoldásod még mindig gyorsabb lenne, mint az átlagemberé.

(A gyors-lassú páros csak szemléltetésre van, nem feltétlenül fedi a valóságot - az közelebb állna hozzá valószínűleg, ha adott számú feladvány sikeres megoldásának valószínűségéről beszélnénk, de ezt még leírni is fáj így szombat délelőtt.)

Ettől függetlenül viszont dicsekedni a legtöbb embernek jólesik.

2016. jan. 9. 11:26
 9/11 anonim ***** válasza:

#8 - hopp, kimaradt amit a végére akartam írni: viszont az, hogy ilyen apróságokat támadásnak veszel bizony nem jó jel. Mármint nem a logikai képességek vagy ilyenek szempontjából, hanem úgy általánosságban.

Az ilyen kirohanások nagyban befolyásolják, hogy mit gondol rólad a másik ember.

2016. jan. 9. 11:28
 10/11 A kérdező kommentje:

Tudom, igazatok van. Bocsánat, nem mindig vagyok ilyen, csak ez az eredmény elkeserített picit, mikor kitöltöttem, de már nem is nagyon érdekel.

Azért köszönöm a válaszokat!

2016. jan. 9. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!