A magyarok többsége szerint miért gondolja, hogy a mostani magyarok ECHTE magyarok?
17.40
sajnos matematikailag teljes tévedésben vagy. 100 év beleférhet 8 ősbe, habár ez azt feltételezi, hogy nálatok 100 év alatt csak két generáció volt. átlagosan 25 évente van egy generáció. ez 500 év alatt 20 generáció. ez körülbelül másfél millió hely a családfán. ha ebbe beleszámolom, hogy vannak nevek amik ismétlődnek, akkor is simán marad egymillió ember. ha a barátodnak 500évre visszamenőleg csak 50ezer név van a családfáján, és mindenki ismert, akkor az a család olyan belterjes, hogy kétlem, hogy a barátod 50ezer nevet ismerne. Kétséges, hogy egyáltalán a saját nevét ismerné...
Amúgy én tanultam társadalomismeretet és szociológiát. Nem tudom mit jelent az, hogy az ősöket vésték, ez biztos az én hiányosságom. Azt viszont tudom, hogy több száz évvel visszamenőleg egy-egy embert megtalálni is nehéz biztosan, nem százezreket. Szóval aki azt állítja, hogy ő 500 évre visszamenőleg ismeri biztosan az összes ősét, nyugodj meg az egy buta hazug gyökér :)
52-es: leírták a neveiket: tudod, volt akő, azt arra rávésték, meg a papír, arra pedig leírták.
Nem kellett megtalálni, ha le volt írva a neve.
De ha ezt nem ötször mondtam már el, és még mindig nem tűnik fel, akkor nem az ismerősöm a gyökér, hanem te vagy egy olcsó, sz_rházi majom.
És mekkora kö az amire az ismerösöd esetén felvéstek egymillió nevet? Egy hegy? És esetleg egy vagy több köre van vésve?
Amugy az vicces hogy személyeskedésre jutott eröd de aszámokra semmit nem reagáltál. :)
Kár itt matekozni. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy valaki felállítja a családfáját 1 millió ősig név szerint, egyesével. Ettől a dolog sokkal prózaibb: egyszerűen tudja.
Pl. történelmi nevet visel, s a családi emlékezet réges rég őrzi a származásukat. Az illető ma már egyszerű sepsiszentgyörgyi vagy épp székelyudvarhelyi lakos, de családja eredetével - ha nem is név és év szerinti pontossággal - de tisztában van.
Persze ez lehet félrevezető, téves is néha, de nekik ennyi elég, nem történészek ők és bizonyítani sem akarják senkinek.
Itt te kezdtél sértegetni egy olyan embert, akit nem ismersz.
Az előző jól leírta.
De figyelj: egyes családok ezeket felírják. Nem is az apja írja fel, hanem az 500 évvel ezelőtt élt ős fiai és így tovább.
De akkor szerinted ők sem vezették vissza a családjukat, mert azt csak a városban lehet: Wass, Fráter, Teleki, Károlyi, Esterházy? Nekik egyenesen papírra van leírva a leszármazás. És nemcsak apai vonalon, mert ez minden nenesnél így volt.
Igen, személyeskedés, de az olyan jó, hogy te meg eöhögve állítasz másokról ostobaságokat - ez a te lelki szegénységedre utal -, és még fel vagy háborodva.
Károlyiék pl.: Ond vezérig tudják, ebből 700 év biztosan pontos.
Amúgy meg néhány templomban az egyházi anyakönyvek is megtalálhatóak. Akár 1500-ás évekből is. (Mert sok pap leírta a parasztok leszármazását, de hivatalosan nem volt még akkor ez vezetve).
Egy külföldi példa: Japán. 15 (!) generációt tudnak fejből. Aztán ott is megvan a papír, amire a neveket leírták. Ez simán megvan 500 év. Akkor egy székelyföldi lófőcsaládnak miért nem lehet leírva?
21.51
Várjal már, nem te kezdtél el gyökerezni?
Bizinyára szkeptikus vagyok. Mutassatok egy családfát ami 500 évre van visszavezetve. Mert a nem kell bizonyíték, hiszen 'tudja' az egy röhejes érv.
21.51
A japan példád is nettó hülyeség. 15 generáció 48.000 ember. Ismerek japánokat majd megkérdezem öket mennyit tudnak ebböl fejböl :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!