Miért építenek az emberek a falvakba színpompás házakat ahelyett hogy beköltöznének a városba? (lenn kifejtem)
Figyelt kérdés
szóval vidékról van szó, nem a főváros és környéke. én pl itt Szabolcsban tapasztalom de szerinem mindenfelé így megy. én egy kb 14ezres lakosú kisvárosban élek szüleimmel még, átlagos körülmények között egy kis családi házban. gyakorlaton sokszor viszünk haza a szerelőkkel megjavított mosógépeket , hűtőket a környékbeli kis falvakba. értelemszerűen ha bemegyaz ember egy házba körülnéz minimálisan. amit tapasztalok hogy sokaknak van olyan szép nagy háza, autójuk, és díszes berendezésük, nagyon jól néz ki az összhatás, sok olyan berendezési tárgy amire nekünk nem telik. simán jöhetnének a városba lakni, mégsem teszik, tudatosan. inkább autóznak kilómétereket akár minden nap hogy kedvükre bevásároljanak, elintézzék az ügyeiket de nem jönnek a városba..mi a jó ebben? miért jobb mindenért vezetni, és egy olyan helyen lakni kis palotában ahol tele van a falu kisebséggel, ahol nincs annyi lehetőség vásárlásra, és szinte semmi a szolgáltatásokra és munkára? talán egyszer azt mondta nekem egy osztálytársam hogy nyugalmasabb.... hát egy kisváros központján túl néhány utcára (ahol én lakom pl.) sincs olyan nagy élet ám. mert még ha a fővárost mondanák elhiszem. de hogy vidéken is vidékinek legyen direkt valaki, nem igazán értem. kicsit próbáltam belegondolni, az ő szemükkel nézni, lehet hogy nekik ugyanolyan "túlforgalmas" a kisváros is (mert azt szokták meg) mint nekem kisvárosinak a főváros? vagy miért döntenek mégis így? tehát a körülményeik megengedhetnék simán hogy itt éljenek. hozzá szeretném tenni tudom én hogy mindenhol él szegény ember. az utcánkban is van 2 család akiknek sem a gáz sem a víz nincs bevezetve a házba, így 2010-ben, és ez alig 2 utcányira a "központtól" pl nekik mi számítunk gazdagnak, pedig nekem is csak szakmunkások a szüleim, "alsó-közép osztálybeliek" talán, de aki megtehetné hogy valamivel is fejlettebb helyen éljen miért tartja magát inkább távol tőle tudatosan? van valami abban amiket írtam feljebb, mit gondoltok, illetve ti mivel magyaráznátok ezt? köszi szépen (19/f)2010. márc. 23. 20:36
1/18 anonim válasza:
Szép rövid mondatot tudtál fogalmazni. Magyarból hogy állsz?
2/18 A kérdező kommentje:
bocs ha kicsit hosszúra sikerült
2010. márc. 23. 20:48
3/18 anonim válasza:
Falvakban sokkal olcsóbb az ingatlan. Abból a pénzből, amiért ott ilyen puccos házat építtetnek, a városban legtöbbször csak egy lakótelepi lakásra futná. Én kisvárosban lakom 1970-ben épült szokásos egyszintes, kockatetős családi házban, a szomszédban lévő ugyanilyet tavaly 12,5 millióért adták el. Ugyanakkor egy ismerősömék a várostól 5 km-re lévő faluban 4 millióért vettek tetőtér-beépítéses házat hatalmas kerttel.
4/18 anonim válasza:
Pl. házat kis faluban annyiért lehet venni, mint panelt városban. De ez csak egy ok a sok közül.
5/18 anonim válasza:
kisváros szélén lakom, de a közeli nagyvárosban végeztem az általános és középiskolát is, most pedig messze vagyok egyetemen.. soha egy percre se fordult meg a fejemben, hogy beköltözzek egy betontenger közepére. Otthon van nagy kertünk, van szabad levegő, zöld felületek. Számomra kínszenvedés lenne nagyvárosban élni. Ott zaj van, füst, szmog, éjaszaka is villódzó neonreklámok :D hát ezért. Nem mellékesen vidéken sokkal olcsóbbak az ingatlanok.
6/18 A kérdező kommentje:
igen de gondolj bele megint más lépés egy kisvárosból nagyvárosba, mint egyáltalán faluból városba..nem kell hangsúlyozni mennyivel több lehetőség sok sok területen. és azt nem tudom mennyivel pénztárcabarátabb egy község kisboltjában vásárolni jóval magasabb árakon vagy fizetni az üzemanyagot amit ugye nem kell említenem milyen árakban van már..(nekünk pl autónk sincs de szerencsések vagyunk hogy aránylag helyben van sokminden)
2010. márc. 23. 21:07
7/18 A kérdező kommentje:
jah és akinek meg ott nincs autója mardhat a tömegközlekedés, háát nem mondom hogy olcsó hosszú távon az sem , illetve időhöz köti az embert, mindent időre időponthoz kötve kell csinálnia...
2010. márc. 23. 21:10
8/18 A kérdező kommentje:
azóval ezért gondolom többek közt hogy talán jobb itt, mégha kisebb is a ház, vagy nem olyan berndezettségű
2010. márc. 23. 21:11
9/18 anonim válasza:
hát nem tudom...nekünk 210 nm-es házunk van falun. ha fizetnének érte sem költöznék városba :) itt érzem jól magam, itt a családom, rokonaim, barátaim. gondolom, Te sem költöznél szívesen el a megszokott környezetedből. ezen kívül nyugi van, szép az udvarunk és az utca is. nincs kosz. szóval én ezerszer inkább ingázok napi 30 km-t oda, 30-at vissza, minthogy beköltözzek a városba...a fejemben nem fordult meg, hogy őszinte legyek. még ugyanilyen körülmények közé sem, nemhogy rosszabbak közé...
10/18 A kérdező kommentje:
értem:) a mien asszem 97 nm de nem érzem kicsinek:)
2010. márc. 23. 21:51
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!