Ha maga a stílus az ember, akkor miért trendi a káromkodva beszélés?
Valaki kérdezte,hogyan tudna választékosabban szebben beszélni. miért csak a kisebbségnek igénye ez? Én személy szerint nem szeretem a különböző mai kötőszavakat használni és a gyerekeim sem ismerik. Becsülöm azt aki fejleszteni akarja a szókincsét.
Mitől lett trendi így beszélni. Vagyis mit tehetünk ellene mi kevesek? Azontúl,hogy én nem változtatok a stílusomon?
Szerintem egyáltalán nem "trendi" káromkodva beszélni, a mi baráti körünkben legalábbis nem. A káromkodás szerintem pótcselekvés, amikor szókincshiány miatt nem tud valaki mit mondani, akkor jön a wazze és társai, ez már sokaknak fel sem tűnik, de hidd el, egy választékosan megfogalmazott gondolatra sokkal jobban (többen) odafigyelnek.
Van igény az emberekben eziránt, legalábbis remélem.
A kisebbség igényeit meg hagyjuk (gondolom a kevesekre gondoltál)
Na igen. Nekem is ezért nem tetszik amikor fiatal lányok szájából hallom, vagy általam értelmesnek vélt embernek ilyen a megnyilvánulása.
Nem tudom mi lesz ha kihal a szép magyar beszéd. Hiszen már sok.sok szó van amit meg kell magyarázzunk másoknak, mert pl nem értik mit mond a szép ízesen beszélő erdéyli, vajdasági ,felvidéki atyánkfia.
túl sok a feszültség az emberekben és ezzel együtt csökken a mások elviselésének képessége.
Én is mondhatnám azt:
"Ismételten abba a hibába esetél, hogy azelött fogalmaztad meg a véleményedet, mielött rendesen átgondoltad volna a dolgot."
De sokkal jobban esik a kicsi lelkemnek, ha azt mondom:
"Már megint hülyeségeket beszélsz, hogy ba**nád meg!"
vagy
"Felhívnám a figyelmed arra, hogy az általad javasolt megoldás igen körülményes, kényelmetlen a számomra."
helyett:
"Ne más f*rkával verd a csalánt!"
Meg személyes tapasztalatom az, hogy (mély tisztelet a kivételnek) a legtöbben meg sem értik, ha nem direkten fogalmazol.
a sok stílusos ember azért elárulhatná, ha nem túl nagy a kérés, hogy miért is haszontalan az én válaszom? Az, hogy nem tetszik, az oké, de miért haszontalan? Van benne általános és van benne személyes válasz is. Ez haszontalan?
Vagy esetleg félreértettem valamit és ez valójában a "miért nem írnak helyesen" öntömjénező klubb mintájára megalakult "miért nem beszélnek szépen" klubb?
Mert akkor bocsánat, hogy beleszóltam. Mea culpa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!