Miért Őőőő-zik egy csomó ember beszéd közben?
Figyelt kérdés
Riportban híres emberektől hallom,iskolában tanárról tanárra(kivéve a nyelvtan-irodalom tanárunkat) sőt még parlamenti beszélgetésekben is mond valamit és akkor mondja hogy őőő és az adókat le kell szabályozni meg ilyesmi .2010. márc. 22. 22:00
11/17 anonim válasza:
A volt tanárom is őőőőőőőőőőőőő-zott, de kajak hangosan, ugy hogy sértette a fulem.
Volt egy masik akinek minden mondataban benne volt a tulajdonképpen szó.
12/17 anonim válasza:
Az ö egy olyan hangzó - szóban minden nyelvben -, ami nem igényel különös hangképzési, hangformálási technikát, a száj és a szájüreg alap állapotában ezt a hangzót tudjuk leginkább kiejteni, ha pl. valaki büfög, akkor is ehhez a hangzóhoz formálódnak fejünk beszédhez használt részei, ha valaki elesik, beüti magát, fájdalmakkal áll talpra, akkor is ezt a hangzót hallatja, amikor nyögdécsel. Ez a hangtechnikai oldala a dolognak.
13/17 anonim válasza:
Minden nyelvben van ilyen.
A többség nem képes nyomni a szöveget hiba nélkül. Időnként mindenki csinálja max nem veszi észre.
14/17 anonim válasza:
Rádiós konzerv műsorok esetében a beszéd ily jellegű hibái tökéletesen vághatók. Feltéve, ha a szerkesztő nem az élő látszatát próbálja kelteni.
Apropó nektek milyen beszédhibáitok vannak? :)
15/17 anonim válasza:
Ez olyan mint az izé! Nagyon rég történt, szintén egy ismerősöm az ő helyett izét használt. Egyszer azt mondta nekem. Éjjel kimentem izé, mert nagyon ugatott a kutyám izé, de én úgy megizéltem, hogy majd bele döglött. Na ez pont olyan! Úgy röhögtem majd meg haltam.
17/17 Cseh Juli válasza:
Ez időhúzásra, kis gondolkodási időre jó. Nagyon sokan ő-nek, de van olyan ismerősöm, aki Ő helyett azt használja, hogy ugye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!