Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért félnek ennyire az...

Miért félnek ennyire az emberek a fűtől?

Figyelt kérdés

16 éves fiú vagyok.

Idén kezdtem el eljárogatni havi max 1-2x házibulikba. Általában pár barátommal megyek és rendszerint a buli végére nem igazán megy az ABC visszafelé..

A kérdésem két részből áll:

Egyrészt: Mi a rákért mondják, hogy 'ÚRISTEN 16 évesen berúgott, mennyire szánalmas alkoholista kölyök, milyen ember lesz belőle?'? Tehát most belegondoltam.. Oké, az alkohol káros a belső szervekre és függőséget okoz. De mi van a károsabb, legál drogokkal? A Facebook/számítógépes játékok nem okoz(nak) függőséget és teszi(k) tönkre az ember szemét, hüvelykujját (okostelefon)? Van haszna a Facebooknak, igen, ahogy az alkohol is valamilyen szinten egészséges és kellemes...

Aztán ami a lényegesebb:

Miért alakult ki az emberekben egy olyan kép a marihuánáról, hogy 'ÚRISTEN, jön a police,mész a börtönbe, ez illegális, tönkreteszed magad hülye junkie'?

Én nem füvezek, de felhoztam a dolgot barátaimnak és tisztára meglepődtem, hogy pl az a srác is aki első buliján 15 évesen úgy kiütötte magát piával, hogy másnap egy mezőn ébredt telefon és kabát nélkül, még ő is azt mondta, hogy hát azt biztos nem próbálná ki, konkrét dolgot ők sem tudtak mondani, csak, hogy tüdőrákot okoz/mi van ha elkapnak?

Miért?? Nem azt mondtam, hogy herózzunk be.. A füvesek elég kicsi százaléka lesz valóban függő, az alkholizálóké jóval nagyobb..

Csak hogy kicsit felvázoljam és fényezzem magam: a környékünkön általában a középsulikban naponta legalább 1-2 füves cigi elszívódik iskolában/iskola előtt/közvetlen iskola után, a többség heti szinten legalább egyszer mattrészeg, tehát én jókisfiú vagyok, szóval ne savazzatok..

2015. dec. 8. 19:53
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Kultúra idege. Itt a háború előtt nem volt vény köteles az ópium, ami, Indiában emberek tízezreit mentené meg, mint hasmenésgátló. Csak a törvény tiltja ott is már.

Itt a házi pálinka, bor, sör - "Nesze igyál!" - pedig 1000-szer veszélyesebb.

A fű liberalizálása világ jelenség.

2015. dec. 9. 23:46
 12/12 anonim válasza:
Nézd... Szerintem a rendes fűvel semmi gond nincs. Mondom a rendes, nem az, amit a nyolckerben a Dankó utcában vagy Kőbányán a Hős utcában vettél. De a füvet is bizonyos keretek között kell(ene) fogyasztani. Tehát, ha elmész havonta 1-2x, esetleg 3x buliba, akkor szívd nyugodtan, de ne úgy, hogy a haverod haverjaidnak a haverjai kínálják, mert abból nem biztos, hogy jól fogsz kijönni. Én, ha veszek, akkor ismerőstől szoktam, aki nap, mint nap szívja és még él, tehát abban nagyjából "bízom". Az alkohol is csak mértékkel, maximum heti szinten fér bele a normális keretekbe, de akkor sem 2 liter pálinka, hanem mondjuk 4-5 fő megiszik egy 0,7-es vodkát. Nekem ez a véleményem, semmi kémiai-fizikai mizéria nincs ebben, csak tapasztalat.
2015. dec. 20. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!