Kinek mi a baja a liberális emberekkel?
Az én meglátásomban értelem, széleslátókörűség, maga intelligencia szükséges liberális gondolkodáshoz, de nem találok benne semmi támadnivalót.
Szerintetek?
"Magyarországon leginkább szexuális úton terjed az AIDS betegséget okozó HIV-vírus, míg tőlünk keletre az intravénás droghasználók a veszélyeztetettebb csoport. Ujhelyi Eszter, a Nemzeti AIDS-bizottság titkára elmondta: itthon a legtöbb új beteg a 20 év alatti homokosok közül kerül ki. (...) Magyarországon leginkább szexuális úton terjed a HIV-vírus - a fertőzöttek 80 százaléka homokos -, még tőlünk keletre az intravénás droghasználók a veszélyeztetettebb csoport. Itthon a legtöbb új beteg a 20 év alatti homoszexuálisok közül kerül ki, akiknél "leginkább a tájékozatlanság okozza a problémát" Inforádió
"A homoszexuális párok által nevelt gyermekek magas stressz-szintje olyan lelki sérüléseket és viselkedési zavarokat idéz elő, amelyek akár öngyilkossághoz is vezethetnek – hangzott el egy mexikói tudományos konferencián.
„Számos tanulmányban olvashatjuk homoszexuális szülők által nevelt gyermekek vallomásait, akik elmondják, hogy miközben barátaik előtt titkolni próbálják szüleik hajlamát, rengeteg feszültséget, félelmet, szorongást, szégyenkezést és haragot élnek át" – figyelmeztetett előadásában George Alan Rekers, a Dél-Karolinai Egyetem Neuropszichiátriai és Viselkedéstudományi Intézetének professzora.
A professzor rámutatott: az aktív homoszexuálisok közt nevelkedők lelki veszélyeztetettségét növeli, hogy a vér szerinti szüleiktől elválasztott, pszichológiailag eleve sérült gyermekeknek olyan környezethez kell alkalmazkodniuk, amely lényegesen rövidebb élettartamú és labilisabb, mint egy férfi és egy nő házassága. A homoszexuális "pároknál" jóval gyakrabban fordulnak elő pszichológiai és viselkedési problémák, válás, kábítószerfogyasztás, pedofília és öngyilkosság, mint a házasságban élőknél. Mindez a belső feszültségek mellett folyamatosan azzal is fenyegeti a gyermeket, hogy visszakerül az otthonba vagy új nevelőszülőkhöz helyezik.
A mexikói konferenciára azt követően került sor, hogy Mexikóváros törvényhozása engedélyezte a homoszexuális "párok" által történő örökbefogadást. Floridában viszont éppen Rekers professzor tanulmánya alapján tartották fenn az ilyen "párok" örökbefogadási tilalmát" CNA
"Lassan, de továbbra is nő a HIV-fertőzöttek száma Magyarországon, ahol a vírus hordozóinak 70-80 százaléka férfi - mondta Ujhelyi Eszter, a Szent László kórház immunológiai laborjának vezetője.
A szakértő, aki egyben az egyesület titkára is, közölte: Európában a HIV-fertőzöttek többsége általában férfi, de míg Közép-Európában, így nálunk is 80-90 százalékuk homoszexuális kapcsolatban fertőződött meg" MTI
Ha ez a 3 példa nem elég a kérdéseidre, szívesen hozok még. Milyen konzervatív érték? Pl. Az apa és az anya által nyújtott családi biztonság, mert igen, mindkettő kell egy egészséges gyermekhez. A könnyű drogokat helyükön kezelni, nem úgy ajánlani, mint egy csomag cukorkát "pár füves cigitől nem lesz semmi baj". Ha most előjönnél azzal, hogy az alkohol sokkal károsabb és mégis legális, akkor azt mondom, ez igaz, azt is jobban kéne szabályozni. Tisztelni a szülőket, pedagógusokat, időseket (vagy a tanárverés szerinted helyénvaló?). Nemi életet négy fal között tartani (senkinek semmi köze ahhoz, hogy mit csinálok a hálószobámban, de a hálószobát nem szabad összetéveszteni az utcával). Ha pedig a pedofiloknál tartunk, a testi érés tényleg felgyorsult a jobb életkörülmények miatt, de ezzel párhuzamban nem gyorsult fel a lelki érés. Lehet, hogy egy kislány 13 éves testileg fejlett a szexhez, de lelkileg még nagyon nem az. A pedofilság egy nagyon komoly lelki betegség, és semmilyen köpenybe bújtatva nem megengedhető. Nem csak a testi érettséget kell nézni, hanem a lelki torzulást is, amit egy 13 évesnek okozhat a túl korai nemi élet. Az arányosság a lényeg. Nem szabad túlesni a ló másik oldalára! Örülök neki, hogy nem csak kirekesztő liberálisok vannak, de túl sok van belőlük amit az SZDSZ igencsak előidézett. Ezért nézünk téged, kérdező, kirekesztő SZDSZ-es liberálisnak.
És ha már felhoztad az antik példákat a melegség elfogadására. Társadalmilag ott az volt elfogadható, és természetes, hogy a mester így is tanítja tanítványát. Nem voltak konkrét homoszexuális párok, csak tanítók és tanítványok akik szexuális kapcsolatot is létesítettek. Erre jó példa ami nemrég történt Japánban a Német homoszexuális külügyminiszterrel:
"Kínos pillanatokat okozott Japánban Németország ott tárgyaló külügyminiszterének „kedvese”. Az illető ugyanis férfi, így borult a feleségeknek szervezett hivatalos program. Guido Westerwelle, Németország – meleg hajlamait nyíltan és büszkén vállaló – külügyminisztere nehéz helyzetbe hozta a japán kormány protokoll-osztályát. A politikus ugyanis ragaszkodott ahhoz, hogy barátja, Michael Mronz is elkísérje a távol-keleti útra. Ugyanakkor a tárgyalások idejére eredetileg feleségprogramot szerveztek a japán külügyminiszter feleségével.
A protokollosztály végül egy „nemtől független” programot talált ki a homoszexuális tárcavezető szerelmének: múzeumot látogattak és várost néztek vele.
– A homoszexualitással nincsen semmi baj, ha a művészetekről van szó. A politikában és az üzleti világban azonban ez tabu téma - olvasható a japán külügyminisztérium közleményében.
A politikus nem kívánta kommentálni a fennakadást." Bors
Az antikvitásban is a művészetben volt helye, a társadalmi életben nem nagyon.
Nahát,csodálkozva látom,hogy fél nap alatt a legjobb haverokból évfolyamtársak lettek:-)
Na látod ebben különbözöl a konzervatívoktól.Aki engem egyszer elfogad barátnak,az nekem barátom marad.
A másik:kicsit foglald össze jobban,amit le akarsz írni,mert ezek a hegyibeszédek nagyon fárasztóak.
Tudod attól,hogy liberálisnak mondod magadat nem leszel egy csapásra művelt fiatalember.Maximum okoskodó.
14:17
látom agúnyolódás megy de tudod valamikor én is voltam gimnazista, most pedig vannak legjobb haverok
ez olyan felfoghatatlan ?
Na majd válaszolok, mert megint sok sületlenséget olvastam. Egy kiragadott tanulmánnyal szemben én is tudok ám 5 másikat hozni, szal ez nem vezet sehova. De majd ..... csak legyen időm.
"Na majd válaszolok, mert megint sok sületlenséget olvastam."
Lehet, hogy vitatkozásban én vagyok a fene nagy széles-látókörűségedben a túlzottan alul-kvalifikált, de ha már ilyen fellengzősen kijelentem valamire, hogy sületlenség, akkor illik megindokolni, hogy miért mondom ezt. De tudom, liberális vagy, a hagyományos vitatkozás számodra elavult, szűklátókörűség. Kezdem úgy érezni, hogy ha maga az egyetemi előadó jönne el neked előadást tartani Amerikából, hogy mért gondolja ezt, az sem tudna egy kicsit sem elgondolkodtatni téged. Eldöntötted magadban "minden régi érték, még ami nem véletlen van így a természet rendje szerint elavult, pont az ellenkezője az igaz". Így nehéz értelmes vitát folytatni, nem? De tudom, ami nem egyezik a te véleményeddel, mondhatja azt akár professzor, akár csak egy "egyszerű konzervatív", biztosan sületlenség. Lassan be kell látnom, a magadfajta "szűk-látókörű liberálisokkal" nem lehet vitát folytatni. De nagyon örülök neki, hogy nem csak a hozzád hasonló arrogáns liberálisok léteznek, így nem követem el a hibát, hogy minden liberálisra általánosítom ezt a begyöpösödöttséget, amit te képviselsz.
Kedves a feltételezés, de írtam, hog ymost nincs időm ezzel foglalkozni. Nyugi, kifejtem.
Mellesleg akkor jöjjön ezek után egy dupla csavar, a sok félresikerült feltételezés (amihez bevallom, én is hozzájárultam persze), közlöm, hogy nő vagyok, és annyira nem is kis fiatalka, már ha 40 év körül ezt mondhatja magáról az ember.
Na ez aztán a meglepetés, igaz?
És nem tudom honnan szeded a másik feltételezést, hogy én nem "egyetemi előadó" vagyok a szavaiddal élve (bár ez egy elég tág és pontatlan megfogalmazás, de mindegy).
Mint ígértem, válaszolok, csak nem tudok órákat itt tölteni minden nap. Úgyhogy nyugi van ....
"Kedves a feltételezés, de írtam, hog ymost nincs időm ezzel foglalkozni. Nyugi, kifejtem.
Mellesleg akkor jöjjön ezek után egy dupla csavar, a sok félresikerült feltételezés (amihez bevallom, én is hozzájárultam persze), közlöm, hogy nő vagyok, és annyira nem is kis fiatalka, már ha 40 év körül ezt mondhatja magáról az ember.
Na ez aztán a meglepetés, igaz?
És nem tudom honnan szeded a másik feltételezést, hogy én nem "egyetemi előadó" vagyok a szavaiddal élve (bár ez egy elég tág és pontatlan megfogalmazás, de mindegy).
Mint ígértem, válaszolok, csak nem tudok órákat itt tölteni minden nap. Úgyhogy nyugi van ..."
A korral és a nemmel nem ért kifejezett meglepetés. Hogy nő lennél az kitalálható volt onnan, hogy férfi, amennyiben nem maga is homoszexuális vagy biszexuális, esetleg transzvesztita, így nem beszél a homoszexualitásról. Nem tartják férfiasnak, és egy heteroszexuális férfiban amúgy is van egyfajta tartás a melegekkel szemben (kivétel a leszbikusok), egyszerűen nem érthetik, hogy egy férfi, hogy gerjedhet egy másik férfira, minimum undort vált ki belőlük. Itt magára az aktusra értettem, nem kifejezetten a meleg emberekre. A kort pedig vagy nagyon fiatalra, vagy 40-50 év körülire tettem volna. Ezek a korosztályok akik úgy hiszik, hogy már mindent tudnak, nem mondhat nekik senki semmi új igazságot, esetleg megfontolandót, főleg ha annak szellemi hátterében nem a számára megfelelő ideológia van. Nem kell egy válaszért órákat tölteni a gép előtt, de már készségesen várom azt, hogy megtudjam, hogy én már megint milyen beszűkült nézeteket vallok. Meggyőzhető vagyok, de akkor annak tényleg meggyőzőnek kell lenni, nem csak ilyen félrebeszélésnek, hogy azért sületlenség, amit mondok, mert konzervatív, és nem liberális.
Aha,szóval nő vagy.
Így már értehetőbbek a homoszexuális"legjobb barátok".Nos, kedvesem hányba voltál közülük szerelmes és hitted azt,hogy majd miattad megváltozik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!