Mit lehet tenni a termékbemutatós zaklatok ellen?
Nem tehetsz semmit. Valószínűleg a nagymamád valahol megadta a te telefonszámodat ("Nem baj néni, ha nincs telefonja, adja meg valakiét, nekem muszáj ide beírnom valamit") valami olyan helyre, ahol a kisbetűkben szerepelt, hogy ilyen-olyan célból harmadik fél számára is kiadható a telefonszám.
Így most szerepelsz egy adatbázisban, és ezzel az adatbázissal ezek a zaklató cégek egymás között kereskednek is. Ma csak egy cég zaklat, holnapután három, egy hónap múlva már harminc.
Az ügyintézők, akik téged hívogatnak, azokkal hiába beszélsz, nem tudnak törölni a listáról, de még az üzenetet sem tudják továbbítani, mert fogalmuk sincs, hogy ki a lista adatkezelője.
Egyetlen megoldás van: Új, titkosított telefonszám, amit még a nagymama sem adhat meg senkinek.
Az ilyen kéretlen hívásokat így szoktam kezelni:
-Ha nem keres név szerint, akkor megkérdezem kit keres. Ha nem tudja, akkor annyit mondok, hogy téves hívás és kinyomom.
-Ha név szerint keres és kiderül, hogy megint valami termékbemutató, egészségügyi szűrés stb., akkor bemondom, hogy én már x éve külföldön élek, nem aktuális. Ez nagyjából működik, az utóbbi időkben nem nagyon kerestek végbéltükrözés-pótló egészségügyi felmérés, gyógymágnes stb. ürügyén.
Ha kijelzi a hívószámát, akkor mentsd el a telefonkönyvben és legközelebb már tudni fogod, hogy az ilyet nem kell felvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!