Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy segíthetnék a barátnőmön?

Hogy segíthetnék a barátnőmön?

Figyelt kérdés
A legjobb barátnőm nagyon megtört és igazán ki van készülve. Mindig elfojtotta a problémáit, de azt hiszem, a sok feszültség most jött ki egyszerre. Sok teher nehezedett rá, kitagadták, mikor megtudták, hogy a lányokat kedveli, rossz társaságba került, még könnyű drogokat is használt. 3 éve, mikor egymásra találtunk, nagyon el volt züllve, akkor még elég céltalan volt, meg minden. Én nagyon megszerettem, szükségem volt rá, mert egészen addig nem jöttem ki senkivel jól, Vele viszont kölcsönösen átsegítettük egymást a nehézségeken. Én voltam akkor az egyetlen "normális" barátja, aki próbálta a jó útra terelni. Az utóbbi időben megint maga alatt van, depressziós lett, pedig amúgy nem olyan letargikus személyiség, épp ellenkezőleg. Elhagyta a barátnőjét, meg múlthéten felmondott a munkahelyén, mondván, elege van abból, hogy mindenki csak szórakozik vele. Most nem dolgozik, csak otthon festeget, meg elvan. Úgy félek, hogy tönkremegy, mert azt nem teheti meg, hogy nem dolgozik semmit, lakbért is fizetnie kell, meg hát így nem lehet élni. Fogalmam sincs, megint mi baja, de mikor beszélgettünk, azt mondta, hogy fél, hogy meg fog halni, meg nem akarja úgy eltölteni a hátralevő életét, hogy szabályok szerint kell élnie, de ez hülyeség, mert akkor sem kéne mindent eldobnia. Vittem neki kaját, meg egyik nap ott aludtam nála, mert felajánlottam, hogy beszélgessük át az estét, de végül alig lett belőle valami, mert mindig ugyanazt hajtogatja.Próbáltam pozitív gondolatokat sugallni felé, de tisztára furán viselkedik, mintha neki ez jó lenne. Mit csináljak ebben a helyzetben? Hívtam ide-oda, de nem akar kimozdulni sem, pedig ha szép idő van, mindig csomót sétál. Jaj hogy segíthetnék neki? Úgy félek, hogy valami komolyabb gond lesz és nem tud majd kilábalni ebből a helyzetből. Kérlek, adjatok tippeket, nagyon szeretem, nem akarom egyedül hagyni a problémáival.
2010. márc. 19. 16:19
 1/10 anonim ***** válasza:

nézd egy biztos. ha ő nem akarja, hogy segíts, vagy nem akarja, hogy változzon, akkor nem fog menni. csak akkor megy ha együttműködik.

amúgy mindenki a saját szerencséjének a kovácsa. rá kéne ébrednie, hogy ha el akar érni valamit az életben, akkor azért tennie kell.

2010. márc. 19. 16:55
 2/10 anonim ***** válasza:
Pszichiáterhez kellene vinni és depresszióval kezelni. Máshogy nem megy, nem fog magától megoldódni. Legalább te állj mellette mindenesetre, mert egyedül elvész.
2010. márc. 19. 17:08
 3/10 A kérdező kommentje:
Ő biztos nem fog elmenni pszichológusoz, meg nem kér szakembertől segítséget, mert szerinte az "gáz". Épp ezért is rossz, mert magától nem jön rendbe és rossz így látni, régen mindig jókedvű volt, meg nem egy nyavalygó típus, inkább ilyen csendesen őrlődő. A barátnőjét pl. szerette és mégis szakított vele, ezért nem is értem. Furcsákat mond, mindenre azt mondja, hogy "minek? úgyis meghalok egyszer". Egyre többet hajtogatja a halált, nem nézem ki belőle, hogy kárt tenne magában, de féltem, hogy ez komolyabbra fordul. Meg olyanokat is mond, hogy 25 éve szenved és hogy ez sosem lesz jobb. Szerintem ma is meglátogatom, viszek valami filmet, meg egy üveg bort, hátha kicsit elfelejti ezeket a negatív gondolatokat. Nekem Ő tényleg nagyon fontos, eleinte azt hittem,tűz és víz vagyunk, mert Ő az a kemény, erős ember kategória, én meg a túlaggódó, mindentől hisztiző típus. Engem régebben nagyon sokszor átvertek, sok felszínes kapcsolatom volt, de egy igaz barátom sem és mindig vártam arra, aki majd tényleg saját magamért szeret és Ő ilyen. Tökéletes barát és nem akarom, hogy baja legyen.
2010. márc. 19. 17:31
 4/10 anonim ***** válasza:
Ontsd a jót, és felejtsd el a kételyeidet. Úgy működik, mint a nyüves perszilreklám. Mosd az agyát, tedd tavasz fokozatba, aztán valahogy megint lesz ;)
2010. márc. 19. 17:36
 5/10 anonim ***** válasza:
Egy üveg bor nem old meg semmit, legföljebb két órára, rosszabb esetben, ha jó hatását tapasztalja, még rá is szokik, mint drogra. Folyamatosan maceráld az orvossal, mert ha kinézed belőle, ha nem, öngyilkos lesz. Ha nem dolgozik, nagyon súlyos állapotban van. Legjobb lenne keresni neki egy barátnőt, de az nem hiszem, hogy sikerül neked, hacsak nem valami meleg-leszbikus internetes oldalon.
2010. márc. 19. 17:43
 6/10 anonim ***** válasza:
Héééé, most nézem, fest. Egy kellőképpen perverz menegér duplán kapóra jöhet!
2010. márc. 19. 18:05
 7/10 A kérdező kommentje:
Nem akar barátnőt sem, mert azt mondja, eddig leginkább agyatlan ribikkel találkozott, akik csak szórakoztak vele. Most mindent megpróbálok, felhívtam és ma elmegyek hozzá, valamit próbálok tenni.
2010. márc. 19. 18:07
 8/10 anonim ***** válasza:
ugye te is lány vagy? hány évesek vagytok?
2010. márc. 19. 18:18
 9/10 A kérdező kommentje:
én 21, Ő 25 lesz.
2010. márc. 19. 18:22
 10/10 anonim ***** válasza:
nem tenne jót, ha lefeküdnél vele? bocs, tudom, hogy most tapintatlan vagyok, de tényleg erre gondoltam..nem vonzódtok egymáshoz? lehet, kéne egy éjszaka, hátha jobban lenne:D
2010. márc. 19. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!