Akik szidják a muszlimokat, azok beszéltek valaha bármelyikükkel?
Sokan olyan sületlenségeket beszélnek a muszlimokról úgy általában, hogy nevetséges. Én úgy érzem, hogy ezek az emberek életükben nem láttak még muszlimokat, max a jobbos oldalakon pár uszító fotót.
Igazam van? Akik gyűlölködnek, azok voltak már köztük? Beszélgettek velük? Vagy tényleg csak a semmi miatt utálkoznak?
Lehet nagyon befogadóak, vendégszeretőek. De csak addig, amíg "az Isten" azt mondja nekik, hogy legyenek azok. Ha mást mond, akkor meg olyanok lesznek, lásd a fanatikusokat.
Nem módosítaná a véleményemet, ha élnék köztük. Nem személyes benyomások alapján hozok döntést. Ha valaki nem tudományos, objektív, logikus döntések alapján cselekszik, azt igenis elítélem, legyen keresztény, muszlim, szcientológus, jehova, vagy bármi.
#4:
Látom semmit sem értettél meg a mondandómból. Számodra pocskondiázásnak minősül az, hogy ha az a véleményem, hogy egy ember tudományosan alátámasztott érvek szerint hozza meg a döntéseit, ne pedig vakhit és érzelmi állapot alapján. Ez számodra pocskondiázást jelent. Kész...
Én már jártam muszlim országokban, és egy közeli barátom gyerekkorában is muszlim országban élt édesapja külföldi munkája miatt, illetve jelenleg is muszlim országban él. Az én tapasztalatom is azt mutatja, hogy rendes népek az átlagemberek arrafelé, illetve ő is azt mondja, hogy nagyon kedvesek, segítőkészek. Mikor a putri mellett robbant le motorral, egyből vittek ki neki kaját, meg próbáltak segíteni, nem pedig kirabolták, pedig a motor többet ért mint egy-egy kunyhó a lakhelyükön. Mikor a feleségénél nem volt elég pénz, hogy tudjon fizetni a hentesnél, akkor az még adott neki, hogy "majd jövő héten behozod, ezt meg most tedd el, ne mászkálj pénz nélkül".
Igen, vannak muszlim terroristák, de vannak keresztény kultúrkörben neveltetett pl amerikai fiatalok akik bemennek a suliba lövöldözni... Szélsőségek mindenhol vannak, az átlagember hálistennek nem ilyen.
Bocs de az itteni keresztények a Jehovák kivételével képtelenek idézni a Bibliából, hovatovább, nem is lehet belőle idézni mert minden fordítás más, mind különböző tehát nincs hiteles fordítás ami minden nyelven ugyanaz, tehát Bibliából pontosan idézni nagyon nagy művészet :D
Kérdésre vissza: mindenki maga alatt vágja a fát aki másvalakit gúnyol szid stb. ÖNMAGÁT MINŐSÍTI.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!