Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nagyon le vagyok maradva...

Nagyon le vagyok maradva műveltségileg, be lehet valaha is hozni ezt a lemaradást?

Figyelt kérdés

Nagyon sok alap filmet nem láttam még, egy csomó alap könyvet nem olvastam még, és sok most népszerű sorozatot sem láttam még.

A környezetem és a helyzetem olyan volt hogy nem motivált a művelődésre. Nem is igazán volt rá igényem. Viszont olyan 1-2 éve már nagyon zavarni kezdett ahogy változtak a körülményeim, hogy milyen kevés dolgot is ismerek. Beleértve az iskolai alapokat is. Dogák előtt magoltam, megírtam, aztán elfelejtettem az információt. Ami érdekelt az megmaradt, amivel szenvedtem, csak muszájból tanultam az nem.

Nagyon buta vagyok ezért történelemből és földrajzból is.

Arra lennék kiváncsi, hogyha behoznám a lemaradásom, lehúzhatnám a listámról x művet és tanulnivalót, a lista befejezésével és a kultúra figyelemmel kísérésével, érezhetném valaha is elég műveltnek magam?

Vagy mindig jön újabb és újabb dolog és nem tudok majd lépést tartani?

2014. dec. 26. 18:53
 1/7 anonim válasza:
100%

Csinálj egy fontossági listát azokról a filmekről és könyvekről amiket megnéznél/elolvasnál és nézz,olvass!

Látod ezért nem jó technika a magolás,mert ott akkor tudod,de nem tornáztattad meg az agyad az aktuális anyaggal,nem emlékszel rá.

Éppezért figyelmesen olvass,nézz filmeket,keress olyan hírportálokat ahol foglalkoznak tudomány-technika rovatokkal,és ne nézz át a szakszavak fölött,olvass utána annak ami idegen szóval van!

Nekem így maradnak meg dolgok,hogy utánanézek a kifejezéseknek,egy cikket-ha tudok-máshol is elolvasok.

2014. dec. 26. 19:00
 2/7 A kérdező kommentje:

Azóta kezdett el jobban zavarni mióta külföldre költöztünk. Kis faluból egy városba. Néha úgy érzem magam mintha egy amish helyről kerültem volna a jövőbe..

Most minden héten nézek valami sorozatot, és olvasok valamilyen könyvet. Új zenéket, zenekarokat is igyekszem megismerni.

Nem akarom feladni míg a listám nincs kész, de tudni akarom hogy akkor lesz-e valami elégedettség érzésem vagy ne gondoljak erre és csak művelődjek a művelődés kedvéért?

17/L

2014. dec. 26. 19:02
 3/7 anonim ***** válasza:

"és sok most népszerű sorozatot sem láttam még."

Ami ezeket a tucat sorozatokat illeti,nem maradtál le semmi fontosról.

A lemaradás behozható.Szerintem kezd a magyar műveltség megismerésével.Utána jöhet a többi.

2014. dec. 26. 19:08
 4/7 A kérdező kommentje:
Megfogadom, köszönöm!
2014. dec. 26. 19:08
 5/7 anonim válasza:

Első vagyok:

Művelődj a művelődés kedvéért ahogy mondtad,ne kényszerből hanem azért mert jól érzed magad úgy,ha művelt vagy.

2014. dec. 26. 19:12
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi!
2014. dec. 26. 19:32
 7/7 anonim ***** válasza:

Nyugi, én 24 évesen egy diplomával érzem ugyanezt. Jó tanuló voltam, gyorsan tanultam, aztán annál gyorsabban elfelejtettem az anyagot. Ciki, nem ciki, én letöltöttem a középiskolás töri- és bioszkönyveket, végig akarom venni, aztán jöhet a fizika, föci. Irodalomból mindig jó voltam, de abból is van egy rakat könyv, amit el akarok olvasni még.

Arról meg megnyugtatlak: a jelenkori népszerű sorozatok szórakoztatóak, én is nézem őket kikapcsolódásból, de az alapműveltségnek semmilyen részét nem képezik:)

2014. dec. 26. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!