Az olaszok mért szeretnek ennyire gengszterkedni?
Tudod rajtuk kívül még rengeteg ilyen csoport van, csak annyi, hogy a filmek miatt híresebbek lettek...
2015. okt. 24. 19:03
2/18 A kérdező kommentje:
Oké de azért ők csak jobban nyomják nem hiszen még a családok mai napig ott vannak Amerikában:D Egyébként megértem én hogy más csoportok is vannak például 1910-es évek Angliájában az ír bandák de az ő okukat értem. Mivel az angolok elnyomták őket ezért szegénységben éltek és ezért. De mondom az olszok még a saját hazájukban is csinálták és az oroszokon kívül nem ismerek más ilyen szervezett a maffiát aki még a saját hazájában is erre szorul:)
Yakuza, Triádok, drog-kartellek... mind a sjaát országában is erőteljesen jelen van, külföld mellett.
2015. okt. 24. 19:21
4/18 A kérdező kommentje:
Oh értem köszönöm Yakuza hm érdekes bocs nem akarok sovinisztának tűnni de azért az ilyen maffiáknak van valami kulturális háttere is nem? mert hát Japán egy rohadt gazdag ország magas életszínvonallal akkor, a fiatalok csak akkor bűnöznek ha egyszerűen szimpatizálnak a maffia életstílussal nem?
Itália földjén a Római Birodalom bukása utáni időktől egészen a XIX. század második feléig nem volt igazán erős központi hatalom, kisebb-nagyobb királyságokra és városállamokra tagozódott, akik jellemzően nem rendelkeztek vidéki szegleteikben a rendfenntartáshoz szükséges fegyveres erővel.
Ezért a vidéki nagybirtokosok hozzászoktak, hogy saját érdekeiket évszázadokon keresztül magánhadseregekkel úgy érvényesíthették, hogy abban írott törvény, állam fegyveres ereje nem nagyon korlátozta őket.
Ha nem lett volna magánhadseregük, akkor elsöpörte volna őket a nép, vagy a szomszédos földbirtokos. Ahogy a XIX. sz. végére az olasz állam egyre inkább megerősödött, egyre jobban el kezdte letörni ezeknek a vidéki földbirtokosoknak az önkényeskedéseit, akik egyre inkább kénytelenek lettek ügyleteiket jobban konspirálni, azaz gengszterré váltak.
2015. okt. 24. 19:31
6/18 A kérdező kommentje:
Ahá köszönöm szépen na pont erre gondoltam szóval történelmi társadalmi oka van köszönöm így már értem.
Sokat elhet olvasni róluk amúgy szinte minden tekintetben. Érdemes is kicsit, például a rangrendszereik hogy vannak stb.
2015. okt. 24. 19:41
8/18 A kérdező kommentje:
9/18 A kérdező kommentje:
Csak mivel a százalékodból látom te az első válaszoló vagy ezt most a japánokra vagy az olaszokra érteted?
10/18 A kérdező kommentje:
mivel már közbe eltértünk kicsit a témától:D
Kapcsolódó kérdések: