Nem gondoljátok, hogy időnként újra kellene "érettségizni"?
Nem vagy már gyerek, nincs szükség ehhez vizsgára :)
Vedd elő a régi könyveid vagy irány a könyvtár.
Én is elgondolkodom néha ezen. Olyan jó lenne mindent tudni, mindenre emlékezni. Nekem inkább az fáj, hogy nagyon nehéz azt megvalósítani, hogy az ember sok mindenhez értsen. Én anno gimiben kevés tanulással mindenből tudtam egy nagyrészt 5-ös szintet hozni. Azért nehéz számomra a huszonéves kor, mert nem bírom eldönteni, merre menjek, mert sok minden érdekel, és bármibe bele tudok tanulni, ha igazán akarom.
Egyébként az érettségit szerintem nem feltétlenül kéne megismételtetni, viszont a KRESZ-t, azt nagyon. Ezen már sokszor elgondolkoztam. Szerintem legalább évente újra kéne csinálni a KRESZ-t, de még fontosabb lenne az elsősegélyvizsgát. Nem tudom, hány vezető lenne képes veszélyhelyzetben szakszerű és hatékony segítséget nyújtani.
Az érettségi egy kötelezettség. Semmit nem használ. A felejtés annyi, hogy nem foglalkozunk a témával. Ez pedig az adott ember igényén, igényességén múlik. Ha fontos, van rá ideje. Talál magának. Hogy olvasson könyvet, regényt és verset, hogy történelmi, földrajzi dolgoknak utánanézzen kíváncsiságból. Hogy néha frissítse természettudományos ismereteit, akár egy otthoni szerelés, vagy puszta szórakozás okán.
Hogy mást ne mondjak, egyes itteni kérdések megválaszolásához időnként tájékozódik az ember. Némi új dolog és a régiek frissítése. Kötelességből ez nem megy, csak belső indíttatásból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!