Hogyan közöljem anyuval, hogy én nem akarok Jehova Tanúja lenni?
Anyum és az öcsém is J.T.(apum nem,most válnak el).
Én nem akarok az lenni.Ha vallásról van szó,akkor inkább wicca.
Ha vmi olyasmit mondok ami arra utal,hogy én nem akarok J.T. lenni rögtön felháborodnak és el sem akarják hinni,imádkozni kezdenek,hogy nyiljon meg a szivem...
Hogyan mondjam el nekik,hogy én egyáltalán nem akarok gyülekezetbe járni?
13/L
Mivel azt írtad, hogy most válnak el a szüleid, mivel én is átéltem a válást. mondd meg illetékes szülődnek, hogy a hit ráerőltetése nem segít azon, hogy a Te és a Testvéred elvesztették a boldog család illúzióját. Tehát ahelyett hogy vallásügyi vitába bonyolódsz vele már az elején, inkább kezdd azzal, hogy megpróbálod elmondani Neked mennyire fáj a válás, akár szereted apukád, akár nem, és megpróbálod megérteni, hogy anyukádnak is nehéz most, aztán add be neki finoman a szabad vallás választásának lehetőségét, hogy meséljen neked miért szeretné ő pont ezt, hogy nem a vallás fajtája, mikéntje a lényeg, hanem az, ami minden vallás alapja: Légy jobb embertársaidhoz mint önmagadhoz! Ez az összes vallásra érvényes, és ha ezt megérti, talán hanyagolni fogja a témát, de ehhez neked is úgy kell viselkedni, hogy lássa is a szándékot.
Ha végképp nem megy, akkor nagyszülői segítség, gondolom ők nálatok is inkább a templomba járós fajta.
Nem nagyon tudsz mit tenni. Aki jehova tanúja, annak mondhatsz bármit, úgysem lesz igazad. Tehát tudd, hogy ezzel a lépéssel rengeteg veszekedést vállalsz, de rosszabb esetben elképzelhető, hogy egyszerűen tudomást sem fog venni rólad egy idő után. A szomszédunk megcsinálta ezt a lányával, komolyan valami középkori kínzást tudtam volna csak elképzelni neki (ráadásul a lánya beteg volt, még öltözni se tudott egyedül :S mivel nem tudta magával vinni a gyülekezetbe, ott közölték vele, hogy Isten büntetése a beteg lány, amiért ő nem lépett be a közösségbe, csak harmincegynéhány évesen...).
Tartsd a kapcsolatot a nagyszülőkkel, legyen, akihez tudsz fordulni, mert az a kisebbik baj, hogy veszekszik veled, de sajnos elképzelhető, hogy a tanúk teljesen elidegenítik tőled. Nagyon sajnállak :( ebben a helyzetben nem nagyon van mozgástered, de kitartást, nehogy téged is beszipkázzanak... :S
Anyu nem akarok ezek közé tartozni
Nem akarok agymosást
NEEE
NE LEGYÉL AZ SEMMIKÉP SE
ELLENÁLJ AZ AGYMOSÁSNAK
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!