Hogyan közöljem a barátommal, vagy mit tegyek?
Van egy gyerekkori barátom aki időnként meglátogat munkából hazamenet (kb. havonta 1X 2-4 óra) évek óta. Páromnak elege lett belőle, mert mindig csak a munkahelyi gondjait panaszolja, amit már kívülről ismerünk és unjuk. Hiába terelem a témát másfelé, ugyan ott köt ki! Már politikát is felhoztam kínomban, de a témákban összekaptunk.
Párom elvárja, hogy most már én menjek hozzájuk ott fárasszuk az ő nejét évekig a szétunt témákkal!!
Mit tennétek az én helyemben, mert a barátom nem szeretném megbántani?
Ha ennyire idegesít titeket nyugodtan mond meg, hogy másról is szeretnétek vele beszélgetni.
A a férjed ideges akkor nem kell ott üldögélni veletek végig egy szobában.
De a feleségéhez is mehettek az ismerősötökhöz, talán a nő tud másról is beszélni.
Bocs, de én ilyenkor általában már gúnyos hangnemre váltok...ÓÓÓÓÓ TÉÉNYLEG? NA NE MOND!
Általában ez a legmakacsabb dumást is elhallgattatja...
Gúnyos hangnem nem megoldás, attól barátibb a viszonyunk.
Hiába terelem el a vezérfonalat addig míg ki nem beszéli magából nincs esélyem.
Ez a válasz 50%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 21:21
Ott a pont. Nem kell itt az álszent duma...
Én is hasonló szituban vagyok, ráadásul a tulajdon édesanyámmal. Ő ráadásul még eléggé sértődékeny is. Muszáj rávezetni a barátodat, hogy "kissé beszűkült", már csak egy dolog érdekli, ideje kinyílnia egy kicsit a világra stb. Persze finoman, nem csak úgy odavetve. Jobb lesz így neked és neki is hosszú távon.
Anyukámnál bevált, bár néha újra és újra emlékeztetnem kell...
Oly kevés és ritka az igaz barátság, pláne ha régi. Valamikor a napi gondok legkisebb szikrája sem jutott eszünkbe.
Nem gondolom hogy pillanatnyi flegmás élcelődéssel szét kellene rúgnom.
Ti vagytok a pszichológusa... Akár pénzt is szedhetnétek érte... :) Bocs, nem lehetett kihagyni..
Vagy tegyétek fel a nagy kérdést : Miért nem keres másik munkahelyet? -ha már ennyire gázul érzi ott magát és másról sem tud beszélni. Vagy csak egy kis figyelemre van szüksége? Vagy mondjátok meg neki, hogy már unjátok a témát.. Kicsit beszűkült , lehet kiégett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!