Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy közöljem egy barátommal, hogy nem szeretnék tovább lépni a kapcsolatunkban?
Nemrég ismerkedtem meg vele, hetente egy-két alkalommal találkozunk, ugyanis ilyenkor egy helyen dolgozunk. Könnyen barátkozó lány vagyok, így hamar jóban lettünk, de észrevettem, hogy ő már többet akar, mint barátság. Egy olyan ember,akit elképesztően megszerettem, már-már az egyik legjobb barátomnak mondanám, boldog vagyok, ha vele lehetek - de ez nem szerelem, és nem is érzek ilyen jellegű vonzódást iránta.
Viszont a közeledése egyre nagyobb terhet jelent a számomra, mert nem akarom megbántani, de hiába: nem adhatok neki olyat, amit nem érzek. Eldöntöttem, hogy még most jelzem neki a dolgot, mielőtt jobban belelovallná magát a dologba, tettem is apróbb, szerintem érthető célzásokat: például elmeséltem neki, hogy leszólítottak az utcán, majd kijelentettem, hogy ez nem tetszett különösebben és nem is akarok jelenleg pasit, illetve többször utaltam rá, hogy boldog vagyok egyedül, nincs senki, aki jelenleg érdekel, még viccesen meg is jegyeztem egyszer egy téma kapcsán, hogy nehogy belém szeressen, mert annak semmi értelme nem lenne.
Talán nem voltam elég érthető, vagy ő értelmezte másképp a szavaim ,mint ahogy gondoltam, nem tudom, de továbbra is érzem, hogy hajt rám. Nem akarom azt mondani neki, hogy: " Figyelj, nem jössz be és ne próbálkozz", igen, én vagyok a gyenge, ám nem szeretek az emberek szívébe taposni, épp ezért kérdezlek meg titeket, hogyan tudnám kíméletesen, de érthetően tudatni vele, hogy maradjunk barátok?
"....olyan ember,akit elképesztően megszerettem, már-már az egyik legjobb barátomnak mondanám, boldog vagyok, ha vele lehetek - de ez nem szerelem, és nem is érzek ilyen jellegű vonzódást iránta...."
Pontosan ezekkel a szavakkal mondd el neki.
Ha a barátodnak tartod, akkor őszintének kell lenned hozzá, mert ha "hazudsz" neki, az sokkal jobban fáj, mint az igazság.
Na, akkor a megoldás: egyszer meg fogja kísérelni a csókot egy "randitok" alkalmával, és akkor finoman utasítsd el.. "Csak barátként gondolok rád".. Persze ne lepődj meg, ha utána már nem nagyon akar veled barátkozni.
Sokszor egy pasi csak addig kajtat a nő után, amíg az "célpont", és ha az esélyei megszűnnek, érdeklődését veszíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!