Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy közöljem egy barátommal,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy közöljem egy barátommal, hogy nem szeretnék tovább lépni a kapcsolatunkban?

Figyelt kérdés

Nemrég ismerkedtem meg vele, hetente egy-két alkalommal találkozunk, ugyanis ilyenkor egy helyen dolgozunk. Könnyen barátkozó lány vagyok, így hamar jóban lettünk, de észrevettem, hogy ő már többet akar, mint barátság. Egy olyan ember,akit elképesztően megszerettem, már-már az egyik legjobb barátomnak mondanám, boldog vagyok, ha vele lehetek - de ez nem szerelem, és nem is érzek ilyen jellegű vonzódást iránta.

Viszont a közeledése egyre nagyobb terhet jelent a számomra, mert nem akarom megbántani, de hiába: nem adhatok neki olyat, amit nem érzek. Eldöntöttem, hogy még most jelzem neki a dolgot, mielőtt jobban belelovallná magát a dologba, tettem is apróbb, szerintem érthető célzásokat: például elmeséltem neki, hogy leszólítottak az utcán, majd kijelentettem, hogy ez nem tetszett különösebben és nem is akarok jelenleg pasit, illetve többször utaltam rá, hogy boldog vagyok egyedül, nincs senki, aki jelenleg érdekel, még viccesen meg is jegyeztem egyszer egy téma kapcsán, hogy nehogy belém szeressen, mert annak semmi értelme nem lenne.

Talán nem voltam elég érthető, vagy ő értelmezte másképp a szavaim ,mint ahogy gondoltam, nem tudom, de továbbra is érzem, hogy hajt rám. Nem akarom azt mondani neki, hogy: " Figyelj, nem jössz be és ne próbálkozz", igen, én vagyok a gyenge, ám nem szeretek az emberek szívébe taposni, épp ezért kérdezlek meg titeket, hogyan tudnám kíméletesen, de érthetően tudatni vele, hogy maradjunk barátok?

2010. szept. 2. 16:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ez nem bizonyíték.
2010. szept. 2. 16:29
 12/17 anonim ***** válasza:
Nem kell túl spilázni,mondd a szemébe,hogy észrevetted a közeledesését de nem akarsz vele járni.Ennyi,ha így mondod még csak meg sem sértődhet.
2010. szept. 2. 16:29
 13/17 anonim ***** válasza:

Ezt egy alkalomadtán, egy tea mellett meg kellene beszélnetek. Viszont, az is lehet, hogy jobban járnál, ha csak élveznéd a barátságotokat, ha elengednéd magad, ha jól éreznétek magatokat, s ha még mindig úgy érzed, hogy terhes a jelenléte számodra, akkor mond el neki.

Amiket írtál, hogy már mondtad neki, utaltál rá, egyértelműek voltak, értenie kellett volna.

Vagy vársz addig a bizonyos csókig, amikor elfordítod az arcodat és puszi lesz belőle, s akkor érteni fog belőle, vagy nem, s akkor magyarázkodhatsz, hogy klassz barát vagy, szeretek veled lenni, de ennyi.

Nehéz ügy, de próbálj türelmesnek lenni magadhoz, mert lehet, hogy egy jó barátot marsz el magad mellől.

2010. szept. 2. 16:36
 14/17 A kérdező kommentje:

És mit gondoltok, hogy lesz tovább? Lehetünk még ugyanolyan barátok vagy kerülni fog?

Az eddigi válaszokat pedig köszönöm!

2010. szept. 2. 16:36
 15/17 anonim ***** válasza:
Ha tényleg tetszel neki, lehet, hogy kerülni fog.
2010. szept. 2. 16:38
 16/17 anonim ***** válasza:
Szerintem közöld vele egy alkalmas pillanatban, hogy jaj, úgy szeretlek, tiszta olyan, mintha a tesóm lennél! Ezután semmit nem merne lépni, eddig még bejött nekem. xD Esetleg kérj tőle tanácsot egy szerelmi ügyedben, mesélj egy srácról, akiért totál oda vagy (de azért létező legyen és kicsit se hasonlítson rá), ha ugyanolyan nem is lesz a barátság, kiheveri. Nem olvastam el mindent, szal bocsi, ha nem illik a képbe XD
2010. szept. 2. 18:27
 17/17 anonim ***** válasza:
Azt is hiheti, hogy féltékennyé akarod tenni, ha másról áradozol.
2010. szept. 2. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!