Apukám cigány,anya magyar,rajtam látszik,és a beszédem is elég cigányos,de jól élünk,nem vagyunk az a tipikus cigány fajta,mégis a múltkor mondtam az utcán egyik haveromnak,hogy cigány vagyok,mit akarsz?
Mellettünk elhaladó "hölgy"meg azt mondja,hogy "Büszke lehetsz rá",hangjában szinte undor volt.
Miért nézik le a cigányokat?Mit vétettünk?Miért nem lehet normális emberszámba venni őket?
Mert rasszista ge ci az egész. ( elnézést a szóhasználatért).
Azért,mert nagyon sok helyen a cigányok rossz dolgokat tesznek. Lopnak, verekednek munkahely nincs, kéregetnek.
Nálunk falun ez a helyzet. Nekem semmi bajom sincs a cigányokkal ( kivétel a aki pattog)
Az emberekben kialakult az a tudat, hogyha valaki cigány, az rossz, verekedik, lop, stb. Arra persze nem gondolva, hogy a mi "fajtánk" olykor ezerszer rosszabb.
2015. szept. 20. 18:39
2/11 anonim válasza:
Egyes vagyok, szard le őket. Viselkedj kulturáltan és befogadnak.
2015. szept. 20. 18:40
3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2015. szept. 20. 18:54
4/11 anonim válasza:
Figyelj, én sem szeretem a cigányokat, mert pontosan olyanok amilyenek. Lopnak, csalnak, bandáznak, szemetelnek, megy a balhé folyamatosan, a legtöbbje undorító népség. DE! Volt cigány munkatársam, na az, hát le a kalappal előtte! Két munkahelyen dolgozott hogy eltudja tartani magukat. Jó fej volt, kifejezetten szerettem, szinte az egyik kedvenc munkatársam volt. És ő sem szerette a cigányokat, abszurd, de igaz. Pont azért, amiket leírtam. Vannak kivételek, ugyanúgy ahogy minden nemzetiség között. Te legyél normális, tanulj, legyenek céljaid, ne vessz el a süllyesztőben, legyen becsületed, és minden rendben lesz.
2015. szept. 20. 19:16
5/11 anonim válasza:
Amiatt, mert a cigányok nagy része úgy viselkedik ahogy (bűnözés + beszólnak utcán embereknek + drogozás...). És ez rajtad csattan, aki lehet hogy teljesen normális ember vagy.
2015. szept. 20. 21:57
6/11 anonim válasza:
"nem vagyunk az a tipikus cigány" Te magad is lenézed a cigányokat, mit vársz másoktól.
De ez van sajnos, a cigányság jelentős része kitartóan küzdött és küzd ma is ezért a lenézésért az általánosítás miatt pedig azok is megkapják, akiket egyáltalán nem illet.
2015. szept. 20. 23:05
7/11 Gina Lollobrigida válasza:
mert felnézni elég nehéz őrájuk...
2015. szept. 22. 15:15
8/11 anonim válasza:
Én még le is köptelek volna!
2015. szept. 25. 09:53
9/11 anonim válasza:
Ezt én sem értettem soha. Engem cigányok neveltek fel, a szüleim és a bátyám meghaltak amikor elkezdték bombázni a falunkat, az egyik cigánycsalád vett magukhoz, elvittek magukkal és ők neveltek fel, pedig 8 gyerekük volt. Egy család lettünk és nagyon szeretem őket, a gyerekeik testvérükként tekintettek rám. Ugyan úgy bántak velem mint a saját gyerekükkel, iskolába járattak, egyetemre mehettem, mindent megkaptam.
2015. okt. 6. 17:22
10/11 Populus válasza:
Mert lehuzák a magyarokat én segítettem egy cigány gyereknek amíg volt pénzem jó volt minden most hogy kevesebb a pénzem nem tudok adni annyit nem vagyok neki már jó pedig reggelit viszek neki cigarettát viszek neki meghivom 1,2,sőre de így nem vagyok már jó neki csalódtam Bene pedig figyelmeztettek hogy kerüljem el buta voltam
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!