Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Meddig lesz még ilyen világ,...

Meddig lesz még ilyen világ, hogy rengeteg szegény ebber és a gazdagok?

Figyelt kérdés
2015. szept. 10. 19:32
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Nagyon bosszant, hogy vannak a nagy emberek akik körül forog a világ: cégtulajdonosok, nagy gazdák, stb. mindent megtehetnek, lenézik, kihasználják a kis embert.

A melós, gyári munkás nem tud félre tenni. A gazdagok pedig dőzsölnek, nekik mindent szabad...

2015. szept. 10. 19:36
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez mindig így volt és így is lesz.
2015. szept. 10. 19:47
 3/11 anonim ***** válasza:
Ahogy előttem mondták...
2015. szept. 10. 20:12
 4/11 A kérdező kommentje:

Ennyire azért nem.

Egészen eltünt a középréteg...

2015. szept. 10. 21:15
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Jézus mondta: Szegények mindig lesznek veletek.

De a mennyországban már nem lesz különbség gazdag és szegény között.

2015. szept. 11. 15:10
 6/11 Hervay válasza:
86%
Ha a szegénység fogalmát úgy határozom meg, hogy a létének fenntartásához szükségesnél kevesebb áll rendelkezésére, akkor szegénység csak nem régóta, olyan 600-800 éve van nálunk Magyarországon. A gazdagság kérdésköréhez úgy jutunk közel, hogy megértjük, miét úr az úr? Mert őr. Őrizni pedig úgy kell, hogy a rábízottak legmagasabb szintű működéséhez biztosítania kell a feltételeket, Azaz lakhatást és ruházatot, valamint élelmet kell biztosítania első sorban, Majd a feladatához is biztosítania kell a kellékeket, s a tanítását is az úrnak kell állnia. Ezen túlmenőleg, erkölcsi értelemben is segítenie kell a rábízottakat. Ezért volt az övé vagyon, amit erre kellett fordítania. Az úr valójában a családfőnek megfelelő minőség, csak immár nem a a szűkebb, hanem a tágabb értelemben vett családnak, azaz a nemzetségnek, vagy a népnek. Ma egy minden szempontból és minden szinten romlott állapotban vagyunk. Pozitív Változás a közeljövőben nem várható.
2015. szept. 13. 05:35
 7/11 anonim válasza:
76%
Akik most jól élnek valószínűleg tettek valamit azért, hogy eljussanak oda ahol most állnak (szélsőséges dolgokat maffia stb most természetesen nem tekintem eredménynek), vagyis ha valaki keményen megdolgozik, megtanul azért, hogy elérjen egy életszínvonalat, akkor ő megérdemli, hogy jobban éljen mint az aki nem tett azért, hogy ő is feljusson, természetesen szerepet játszik a szerencse is, de szerintem nem akkor mértékben. Mindenki számára ingyenes Magyarországon a közoktatás, és a közoktatásból ingyenes felső oktatásba sem lehetetlen feladat bejutni (és nem is kifejezetten nehéz), minden csak elszántság és elhatározás kérdése. Kapitalizmus van mindenki a saját hasznának maximalizálását akarja, anno a jobbágy rendszerben is a földesúr lényegében kihasználta a parasztokat, ez a rendszer megmaradt csak más környezetben, igaz régen sokkal nehezebb volt megmászni a ranglétrát, ma már szerintem sokkal könnyebb.
2015. szept. 14. 12:16
 8/11 anonim válasza:
100%

Sajnos az, hogy keményen megdolgozik, tanul és meggazdagszik nagyon nem igaz.

Szerencse kell ahhoz, hogy valaki meggazdagodjon, vagy pedig erősen ki kell használnia másokat. Ezek a mások lesznek a beosztottak, alkalmazottak, melósok.

Hiába mondják, hogy ingyenes az oktatás, ez így nem igaz. Mert én nem tudtam felsőoktatásban részt venni, mivel éjt nappallá téve kellett dolgoznom, hogy éljek, és csak fizetős képzésre mehettem volna, amit meg nem tudtam volna kifizetni.

Szóval a világ mindig ilyen lesz. Szegények azért vannak, hogy lehessenek gazdagok. Akinek lesz lehetősége, az mindig el fogja nyomni a másikat.

2015. szept. 14. 20:47
 9/11 anonim válasza:
50%
Hogyan lenne a szegény és a gazdag egyenlő a mennyekben?Jézus azt is mondta,hagyj el mindenedet és kövess engem. Meg azt is hogy könnyebb a tevének a tű fokán átjutni, mint a gazdagnak a menyországba jutni. másként, lehetetlen.Azonfelül nem minden gazdag tett valamit ,hogy az legyen. Sokan csak beleszülettek.
2015. szept. 14. 20:50
 10/11 anonim ***** válasza:
2031.12.23-ig
2015. szept. 15. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!