Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mekkora támogatottsága lenne...

Mekkora támogatottsága lenne Magyarországon az önmagukkal való házasságnak?

Figyelt kérdés
2015. aug. 23. 15:05
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Mert akkor duplán is hordhatja. De miért kell az előnyeit keresni? Nem elég indok egy házassághoz az, hogy a felek akarják?
2015. aug. 24. 00:03
 12/20 anonim ***** válasza:

"De miért kell az előnyeit keresni? Nem elég indok egy házassághoz az, hogy a felek akarják?"

Mármint az az egy fél?

Egyébként komolyan, mi értelme lenne? Mindannyian élettársa vagyunk önmagunknak, minek ezt házassággal bizonygatni? Még csak gesztusként sem lenne értelme. Érzelmi indokát sem látom...

A házasság maga 2 (vagy több) ember összefonódását is jelképezi, szóval ha ezt eljátszanánk önmagunkkal, akkor az minden lenne, csak házasság nem, mivel az egyik legalapvetőbb kritériumnak nem felelne meg.

2015. aug. 24. 01:45
 13/20 A kérdező kommentje:
Most vagy azt mondod, hogy a házasságnak azért van értelme, mert jogi előnyei vannak vagy azt mondod, hogy a házasság két ember összekötését jelzi. Ha az első, akkor valamennyire jogos, hogy ne lehessen önmagunkkal házasodni, de ha a második, akkor kinek mi köze ahhoz, hogy én szeretem magamat és magammal szoktam szexelni?
2015. aug. 25. 14:48
 14/20 A kérdező kommentje:
Természetesen nem azt mondom, hogy létezik olyan, hogy valaki úgy szeretheti magát, mint más ember a házastársát. Csak ha valaki ezt állítja magáról, annak én nem szeretnék az útjában állni.
2015. aug. 25. 14:52
 15/20 anonim ***** válasza:
szexeléshez nem kell házasnak lenni
2015. aug. 25. 15:00
 16/20 anonim ***** válasza:
Az élettársi kapcsolat miért nem elég? A hagyományokkal sem ütközne.
2015. aug. 25. 19:16
 17/20 A kérdező kommentje:

"szexeléshez nem kell házasnak lenni"

Honnan tudod? Egyesek mélyen keresztény megfontolásból nem szexelnek házasság előtt.

De említhetném azokat a kétfős heteró párokat is, akik csupán az egymás iránti szeretet kifejezése miatt házasodnak össze. Szerintem ez ugyanannyira értelmetlen, mint az önmagukat szerető emberek házassága.

Az élettársi kapcsolatnak meg semmi értelme, ha elfogadjuk, hogy nem járna jogi előnyökkel semmiféle önmagunk közötti kapcsolat. Tehát ha azért kell valamilyen államilag vagy egyházilag elismert kapcsolat önmagunk között, mert sokaknak ez örömet jelent, akkor azt házasságnak kell, hogy hívják, mert különben alacsonyabbrendűnek fogják egyesek érezni.

2015. aug. 26. 18:54
 18/20 anonim ***** válasza:

"Tehát ha azért kell valamilyen államilag vagy egyházilag elismert kapcsolat önmagunk között, mert sokaknak ez örömet jelent, akkor azt házasságnak kell, hogy hívják, mert különben alacsonyabbrendűnek fogják egyesek érezni."

Gondolod tényleg örömet jelentene mindenkinek, ha önmagaddal házasodsz?

"De említhetném azokat a kétfős heteró párokat is, akik csupán az egymás iránti szeretet kifejezése miatt házasodnak össze. Szerintem ez ugyanannyira értelmetlen, mint az önmagukat szerető emberek házassága. "

Nem, mert szerelmes csak másba lehetünk. És önmagunk ilyen fokú szeretete inkább már nárcisztikus felfogás egy csomó hátsó jelentéssel. Valódi és valótlan jelentéssel.

Nincs semmi előnye és haszna az önházasodásnak. Egyedül az, hogy ezzel is magára hívja valaki a figyelmet, egyébként meg bolhából elefánt. Mintha az orális szexnek csinálnék egy világnapot, azzal indokolva, hogy miért ne? Az orál csúcs, a legtöbben szeretik.

2015. aug. 26. 22:15
 19/20 A kérdező kommentje:

Rendben, meggyőztél arról, hogy nincs előnye.

De én ehhez feltételeztem, hogy valóban nem tudja az ember magát úgy szeretni, ahogy más a házastársát és azt is feltételeztem, hogy az ember nem is akarja magát elvenni a feltűnősködésen túl.

Köszönöm mindenkinek a választ!

2015. aug. 29. 15:55
 20/20 A kérdező kommentje:
Az orális szexnek világnapot meg támogatom.
2015. aug. 29. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!