Hogy lehetnek ilyen szinten undorítóak az emberek?
Amikor megláttam ezt, a fotót, komolyan mondom könnyezett a szemem... Mint a szórólapot, bedobják a kukába a zacskós vizet miután elvették.
Minek fogadják el? Miért nem adják oda valakinek?
Milyen ember az ilyen? Komolyan kérdezem. Van a környezetetekben, vagy tapasztaltatok már ilyen embert? Milyen személyisége van az ilyeneknek és mi játszódik le bennük mikor ilyet csinálnak? MIÉRT???
Azért nem mindenhol a hűtőből veszik ki,ez tévedés!!! Pl. a Keleti Pu.-on a hétvégén raklapról adták a flakonos vizet,ami szép gesztus volt,hogy volt külön buborékos és mentes is,csak az volt a baj,hogy nem volt egyáltalán hűtve. Azért így is jobb volt a semminél.
Volt akinél láttam zacskós vizet és megkérdeztem tőle,hogy azt hidegen osztogatják-e,de azt mondta,hogy azt sem úgy. Szóval nem mindenhol volt sajnos hideg a víz.
Kukába vágni a vizes zacskót tényleg borzasztó jellemre vall, nem is mondok róla semmit.
De mi a bánatot csináljanak ott azzal a vízzel? Bemész az ajtón, bal oldalt ott folyik az ivóvízcsap. Tovább mész, még több csap van. Keletiben is van csap. Nem mindig szoktak működni, de most idén véletlenül megcsinálták őket. Én is arról iszok 30 éve, a menekültek is ott fekszenek már minimum fél napja, persze, hogy felfedezték a csapot, és teleitták már magukat, a könyökükön is a víz jön már ki nekik is. Erre jönnek, osztják a vizet - ami amúgy nagyon szép gesztus értékű dolog, isten ments, hogy kritizáljam - és nyújtják sorra oda. Gyerek rázza a fejét, hogy nem kéri. De csak azért is nyújtják, ő rázza tovább, aztán addig nyújtják, hát elveszi. Azt nézem, mi lesz, ott fogdossa egy jó ideig, aztán hát mit csináljon, egy idő után leteszi valahová. Azért nem a kukába, csak úgy illedelmesen letámasztja egy párkányra, és otthagyja. A helyi forgatag meg vagy öt perce jött ki a lakásából, vagy öt perc múlva ér be a munkahelyére vagy akárhova. Megvan azoknak oldva a vízhelyzetük.
Szóval vagy osszanak valami tartalmasabbat, gyümölcslé, joghurt, bánom is én... Vagy keressenek olyan helyet Budapesten, ahol tényleg 5 kilométeres körzetben nem lehet inni, és osszák ott a vizet. Ott nagyon kéne! Sajnos egy kezem összeszámolom hány csap van Pesten, ahol (ingyen) inni lehet. A Nyugati ezen nagyon kevés helyek egyike. Odaállni a működő ivóvízcsap mellé vizet osztani, minden jó szándék ellenére azt kell mondjam, hogy abszurdum. Inkább azt kéne számon kérni és kiharcolni a felsőbb hatalmaktól, hogy az a sok-sok leszereltetett vízcsap (ami az "500ft egy pohár üdítő" típusú maszek vendéglátósok környezetében volt a legsürgősebb) újból visszaszerelésre kerüljön, legalább 2-3 négyzetkilométerenként egy darab. Százezrével tűntek el az országban az utcasarki nyomóskutak, és utána nekiállni felsőbb hatalmaknak vízosztás támogatóként tetszelegni a legnagyobb képmutatás tetőfoka. Turista-övezetben is hömpölyög a sok turista, és kérdezik, hol tudnának csapról inni, kicsit kezet, arcot mosni, melegük van, stb... És ég a pofám, széttárom a kezem, mert három átszállást kéne elmagyaráznom a legközelebbi csapig. Amit meg 28-asával vesznek a hajléktalanok körbe.
Egy végletekig elfuserált társadalomban természetesen mindenféle ember előfordul. Olyan is, aki nem tud megszervezni egy ilyen akciót, mert nem látja át a lényegét. Meg olyan is, aki nem tudja értékelni, de szemetelni nagyon tud. De a legtöbben a jajgatók vannak. "Hát tudod... hát mik vannak... hát hogy ezek milyenek... hát hogy ez minek pofázik bele..." stb.
Pedig egyszerű a jobbulás. Kevesebb beszéd, több cselekvés.
15-ös van sok igazság abban amit mondasz, viszont elfogadni akkor sem kötelező, az osztogatókat meg én még nem tapasztaltam, hogy erőszakosak lettek volna. Nem kell valakinek, akkor kész. Nem kell elvenni és ennyi.
Abban viszont igazad van, hogy valóban olyan helyen kéne osztogatni, ahol nincs csap. Én is néztem pl. Nyugati pályaudvaron, ott a Westend is. Deák téren viszont már jó hely, mert ott pl. nem igazán van lehetőség, Mekiben vagy veszel valamit és akkor blokkal, vagy pénzért mész a mosdóba.
Meg az is igaz, hogy köcsögség volt eltüntetni a közkutakat. Emlékszem régen csomó helyen volt Budapesten is, ma meg már vagy nincs, vagy lettek azok a rohadt díszkutak, de víz nem jön belőlük... Az előző ronda szürke betonból legalább folyt. De komolyan b-ssza meg emlékszem mekkorát néztem, amikor kiskoromban ahol laktunk Kőbányán volt egy téglalap alakú betonkút a játszótéren, abból ittak a gyerekek, köztük én is, aztán egyszercsak lecserélték egy szép zöldre. Ám víz nem jött belőle. De ugyanígy az egész környéken.... És nem értettem, meg senki, hogy ez most mi a büdös f-szért van. Felháborító. De ugyanígy mindenhol. Aztán meg jah most meg jóságosnak akarnak tűnni és vizet osztanak, hát jó. Na de kidobni kukába akkor se kell. Vagy ne vegye el az ilyen, vagy adja oda másnak. Más helyeken meg szomjan is halnak szó szerint az emberek, azt a politikusok Bentley-vel járnak és villában laknak.. Tehát máshol mégrosszabb.. Szóval ebbe kell belegondolni, mielőtt a kreténje kukába dobja a bontatlan vizes zacskót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!