Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Bagoly mint okkult szimbólum....

Bagoly mint okkult szimbólum. Na de mikortól számít annak?

Figyelt kérdés

Ugyebár manapság nagyon elterjedte az okkult szimbólumok.. egy szem, piramis háromszögben mindenfelé, a baglyok.. (és még sorolhatnám)

Az lenne a kérdésem, hogy mégis mikortól számít okkult szimbólumnak a bagoly? Mert van ilyen állat is.. Van még egy alig használt szép, de baglyos felsőm. Egy jó nagy bagoly van kirakva csillámból a felsőmre, és a szemei is ilyen kerek szemek.. vajon ez már szimbólumnak számít? Mert a háromszögben lévő szem, meg hasonló szimbólumok egyértelműek.. viszont a bagoly-mint egy normálisa állat.. így nem tudom.

Kérem csak azok válaszoljanak, akik hisznek ebben.

2015. júl. 14. 20:23
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
76%

"Saját megtapasztalásaim, átélt élményeim és Istennel való személyes kapcsolatom alapján kijelentem hogy ez az Isten létezik."

Ez mind nagyon szép, de...

miből gondolod azt, hogy a sokmillió hindu, muzulmán vagy egyéb vallású embernek nem lehet átélt vallási élménye vagy személyes kapcsolata az istenével? Egyiknek se a sok közül?

2015. júl. 15. 09:06
 12/22 A kérdező kommentje:
Igen, vannak is élményeik, csak sajnos azok a sátántól valóak. Isten maga mondja, hogy nincs más rajta kívül! És mivel ezzel az Istennel van kapcsolatom, tudom mi az igazság. Az összes többi hamis istenség, min-mind a sátántól való, bálványimádás. Ha valaki hisz a egyetlen Istenben, automatikusan kizáródik az a tény, hogy lehetnek más istenek is rajta kívül. Világosan megírja a szentírás az igazságot, ez az írás pedig Istentől ihletett. És honnan tudom hogy a bibliában leírtak az igazak? Onnan, hogy hiszem, mert "Boldogok akik nem látnak és mégis hisznek." De Isten bizonyságot is tesz erről az igazságról, feltárja az igazságot és bizony a láthatóba is átjön.. De minden a hittel kezdődik. Isten nem véletlenül küldte el az Ő Szent Szellemét nekünk, aki rávezet minden igazságra. És "Mert akiket Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai." "Maga a Lélek tesz bizonyságot a mi lelkünkkel együtt arról, hogy valóban Isten gyermekei vagyunk.-
2015. júl. 15. 10:29
 13/22 anonim ***** válasza:
0%

Nem értem...

Te téríteni jöttél ide, vagy egy egyszerű kérdésre keresed választ (egy baglyos pulóverrel kapcsolatban), amiről már többen is írtunk véleményt?

2015. júl. 15. 10:38
 14/22 anonim ***** válasza:
37%

"Igen, vannak is élményeik, csak sajnos azok a sátántól valóak." - honnan tudod, hogy a te élményeid nem "a sátántól valóak"?

"Világosan megírja a szentírás az igazságot, ez az írás pedig Istentől ihletett." - maga a Szentírás nem állít semmi ilyesmit önmagáról. (Ha állítana, sem jelentene semmit.)

2015. júl. 15. 11:31
 15/22 anonim ***** válasza:
53%
O, sancta simplicitas
2015. júl. 15. 11:45
 16/22 A kérdező kommentje:

Ilyen kérdést csak az tehet fel, aki nem ismeri Istent. Téríteni? Hát nem más kérdezett engem?

Feltüntettem a leírásban, hogy CSAK AZOK válaszoljanak rá, akik hisznek ebben a dologban. Talán nem voltam érthető?

Akinek pedig kérdése van, feltéve ha az normális, inkább privátba írjon, mert az nem kapcsolódik a kérdésemhez. Köszönöm. Isten kegyelme legyen veletek.

2015. júl. 15. 12:05
 17/22 anonim ***** válasza:
Nem olvastam végig az Istenről való vitát. Nem ez az eredeti kérdés. De szerintem nem kell ezt véresen komolyan venni, a bagoly alapvetően egy állat, és akkor lesz szimbólum, ha te azért hordod, hogy szimbólum legyen. Ez a horogkeresztre például nem igaz, mert az önmagában semmi. baglyot találsz a természetben, a horogkereszt azonban jelképnek született. Bár eredetileg ez sem az volt, ami ma, de mindegy, jelképnek született, és ma már a legtöbben a modern jelentésére asszociálnak. (Eredetileg, úgy tudom, valami afrikai dolog.) A bagoly viszont eredetileg egy állat. És ha hiszel Istenben, akkor pláne: egy állat, amit Isten teremtett.
2015. júl. 15. 17:41
 18/22 anonim ***** válasza:

"Feltüntettem a leírásban, hogy CSAK AZOK válaszoljanak rá, akik hisznek ebben a dologban."

Itt pedig nem volt egyértelmű, hogy miben kell hinnie a válaszolónak. Mert sokféle dologra mondtál példát fölötte. De ha ez segít: vallásos ismerősöm tuti hogy felvenné.

2015. júl. 15. 17:43
 19/22 A kérdező kommentje:
Akkor úgy értem: aki hisz abban, hogy van olyan hogy okkult szimbólum, aki képben van ezekkel kapcsolatban, esetleg aki maga is betartja azt hogy nem hord ilyeneket és megtudja mondani, hogy ez annak számít-e ebben az esetben. Hátha, valaki tudja pontosan.. De majd megkérdezem az Urat és Ő megmondja, csak gondoltam ide is kiírom, hátha valaki egy tanulságos válasszal tud szolgálni.
2015. júl. 15. 21:38
 20/22 anonim ***** válasza:

"O, sancta simplicitas!"

Nem...

Ez már inkább infelix stultitia!

2015. júl. 15. 22:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!