Bagoly mint okkult szimbólum. Na de mikortól számít annak?
Ugyebár manapság nagyon elterjedte az okkult szimbólumok.. egy szem, piramis háromszögben mindenfelé, a baglyok.. (és még sorolhatnám)
Az lenne a kérdésem, hogy mégis mikortól számít okkult szimbólumnak a bagoly? Mert van ilyen állat is.. Van még egy alig használt szép, de baglyos felsőm. Egy jó nagy bagoly van kirakva csillámból a felsőmre, és a szemei is ilyen kerek szemek.. vajon ez már szimbólumnak számít? Mert a háromszögben lévő szem, meg hasonló szimbólumok egyértelműek.. viszont a bagoly-mint egy normálisa állat.. így nem tudom.
Kérem csak azok válaszoljanak, akik hisznek ebben.
"Saját megtapasztalásaim, átélt élményeim és Istennel való személyes kapcsolatom alapján kijelentem hogy ez az Isten létezik."
Ez mind nagyon szép, de...
miből gondolod azt, hogy a sokmillió hindu, muzulmán vagy egyéb vallású embernek nem lehet átélt vallási élménye vagy személyes kapcsolata az istenével? Egyiknek se a sok közül?
Nem értem...
Te téríteni jöttél ide, vagy egy egyszerű kérdésre keresed választ (egy baglyos pulóverrel kapcsolatban), amiről már többen is írtunk véleményt?
"Igen, vannak is élményeik, csak sajnos azok a sátántól valóak." - honnan tudod, hogy a te élményeid nem "a sátántól valóak"?
"Világosan megírja a szentírás az igazságot, ez az írás pedig Istentől ihletett." - maga a Szentírás nem állít semmi ilyesmit önmagáról. (Ha állítana, sem jelentene semmit.)
Ilyen kérdést csak az tehet fel, aki nem ismeri Istent. Téríteni? Hát nem más kérdezett engem?
Feltüntettem a leírásban, hogy CSAK AZOK válaszoljanak rá, akik hisznek ebben a dologban. Talán nem voltam érthető?
Akinek pedig kérdése van, feltéve ha az normális, inkább privátba írjon, mert az nem kapcsolódik a kérdésemhez. Köszönöm. Isten kegyelme legyen veletek.
"Feltüntettem a leírásban, hogy CSAK AZOK válaszoljanak rá, akik hisznek ebben a dologban."
Itt pedig nem volt egyértelmű, hogy miben kell hinnie a válaszolónak. Mert sokféle dologra mondtál példát fölötte. De ha ez segít: vallásos ismerősöm tuti hogy felvenné.
"O, sancta simplicitas!"
Nem...
Ez már inkább infelix stultitia!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!