Bagoly mint okkult szimbólum. Na de mikortól számít annak?
Ugyebár manapság nagyon elterjedte az okkult szimbólumok.. egy szem, piramis háromszögben mindenfelé, a baglyok.. (és még sorolhatnám)
Az lenne a kérdésem, hogy mégis mikortól számít okkult szimbólumnak a bagoly? Mert van ilyen állat is.. Van még egy alig használt szép, de baglyos felsőm. Egy jó nagy bagoly van kirakva csillámból a felsőmre, és a szemei is ilyen kerek szemek.. vajon ez már szimbólumnak számít? Mert a háromszögben lévő szem, meg hasonló szimbólumok egyértelműek.. viszont a bagoly-mint egy normálisa állat.. így nem tudom.
Kérem csak azok válaszoljanak, akik hisznek ebben.
Egyszerűen nem tudom megérteni, egyesek miért lihegnek ennyit a szimbólumokon, legyen az horogkeresztre hasonlító akármi, vagy piramis, vagy éppen sarló-kalapács.
Mindig az a lényeg, milyen céllal használom az adott formát: szimbólumnak vagy nem. Ha egyszerűen szeretem a baglyokat, akkor nem érdekel, ki és milyen szimbólumot lát/ért bele (ráadásul hordozhat többes jelentést is, ami kultúránként eltér), hanem használom annak, aminek szeretném: illusztrációnak, jelképnek, esztétikus ajándéktárgynak, stb.
A görög mitológiában a bagoly Pallasz Athénének, a bölcsesség istannőjének szent madara volt.
Monndhatod azt is, hogy a bölcsesség szimbólumát viseled magadon, és hordhatod nyugodtan a felsődet!
"Minden ami Isten ellenes"
Hogyan lehetne valami istenellenes, amikor eleve egy isten szimbóluma? Mi alapján képzeled azt magadról, hogy eldöntheted, melyik a valódi isten és melyiket kell tiszteletben tartani?
"Hogyan lehetne valami istenellenes, amikor eleve egy isten szimbóluma? Mi alapján képzeled azt magadról, hogy eldöntheted, melyik a valódi isten és melyiket kell tiszteletben tartani?"
Nem eleve egy isten szimbóluma, hisz egyetlen Isten van, aki az eget és a földet teremtette.
Saját megtapasztalásaim, átélt élményeim és Istennel való személyes kapcsolatom alapján kijelentem hogy ez az Isten létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!