Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit gondolsz azokról, akik...

Mit gondolsz azokról, akik tőzsdei spekulációval keresnek pénzt?

Figyelt kérdés

Erkölcstelen, megvetendő dolognak tartod a tőzsdei spekulációt, vagy ugyanolyannak, mint bármely más munkát?

Életkort és nemet is írj! Köszi!

2010. márc. 2. 19:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Azért nem tisztességes az utrarövidtávú üzletkötés (shortolás), mert azzal nemcsak a te vagyondodat kockátatod, hanem az ország gazdaságűát próbálod meg irányítani, mindennemű felelősség nélkül. Egy rossz valuta tranzakció a forit-euró-dollár árfolyamra negatív hatással lehet. Ne a shortolók, hanem a komoly befektetők határozzák meg az árakat! Egy spekulánsnak nem szabadna, hogy joga az ország gazdaságával játszadozni! A 29-es válság is azért következett be, mert a tőzsdén a józan befektetőkkel szemben a spekulatív erők kerekedtek felül. És ez csak arra volt jó, hogy egy bajszos festő hatalomra jusson. De a fő manipulátorok biztonságban voltak már rég a tengeren túl, míg a hittestévereikre szörnyű halál várt.

Bocs, nem akarok itt politizálni (mert ez nem az a témakör), de a tőzsdei spekuláció nagyon közel áll a gazdaságpolitikához.

Szóval akik nem 5-10 millióval (forintban értve), hanem nagyságrendekkel nagyobb összegekkel játszik, arra igenis, a jelenleginél jóval szigorúbb játékszabályok vonatkozzanak!

2010. márc. 26. 18:22
 12/14 anonim válasza:

Ha valaki kúltúráltan, szabályosan kereskedik (tőzsdézik: részvényekkel vagy árukkal), azzal semmi baj. Az árfolyam manipulációt is lehet egy bizonyos pontig tisztességesen csinálni. Viszont az ettől eltérő, nem tisztességes dolgokat sokszor nem büntetik.

Ha valaki irigykedik, hogy 'a tőzsdések mennyit keresnek', akkor érdemes elgondolkodni:

- be lehet iratkozni egyetembre, ahol ezt tanítják,

- meg lehet tanulni,

- van kockázat,

- és a veszteséget is el kell tudni fogadni.

Szóval, ez is egy munka a sok közül, csak ez egy szellemi munka, ami nem úgy megy, hogy na most veszek/shortolok 3000 OTP részvényt és lesz rajta holnap 200.000 Ft hasznom. Lehet rajta ugyanennyi veszteségem.

A tőzsdézés, spekulálás egy nagyon is összetett munka, ami nem csak a reggel 9-től du. 16:30-ig tart, nem, hanem elég sok olvasásból, stb.

Úgyhogy kíváncsi vagyok, hogy ki hogyan áll ezután hozzá a "tőzsdésekhez"...

15/F

2010. szept. 5. 16:16
 13/14 anonim válasza:

Előző vagyok (15/f).

03-26 14:38-al teljesen egyetértek, ez így van!

Egybk a kérdezőtől kérdezném: életkor és nem?

Köszi, üdv.

2010. szept. 25. 17:43
 14/14 A kérdező kommentje:

Én 26/F

Amúgy a 03-26 14:38-as választ nem igazán értem.

Az első mondatával tisztességtelennek állítja be a tőzsdei spekulációt. Majd lehülyéz, pedig én igyekeztem semlegesen feltenni a kérdést, egyik oldalon sem foglaltam állást. A szimpla kereskedelemhez hasonlítja a spekulációt, de ha megnézzük a szó jelentését - [link] -, láthatjuk, hogy annál többről van szó. Azt pedig már végképp nem értem, hogy a bolti eladó, akinek ugye nem sok köze van az általa eladott termék árfolyamához, hogy jön ide.

Na mindegy. :-)

A többi választ értem és köszönöm!

2010. szept. 26. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!