Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit gondolsz azokról, akik...

Mit gondolsz azokról, akik tőzsdei spekulációval keresnek pénzt?

Figyelt kérdés

Erkölcstelen, megvetendő dolognak tartod a tőzsdei spekulációt, vagy ugyanolyannak, mint bármely más munkát?

Életkort és nemet is írj! Köszi!

2010. márc. 2. 19:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
42%
Nem tartom becsületes munkának. Úgy kereshet hatalmas pénzeket, hogy semmi "termelő" tevékenységet nem folytat.
2010. márc. 2. 19:43
 2/14 anonim ***** válasza:
38%
Jah, 32/F
2010. márc. 2. 19:44
 3/14 anonim ***** válasza:
54%
Én sem tartom becsületes munkának
2010. márc. 2. 19:56
 4/14 anonim ***** válasza:
80%
Az is csak egy munka, és bárki csinálhatja akár hazánkban is. Aki irigykedik, az menjen és legyen bróker. Nekem jó az a munkám ami van. 25/F
2010. márc. 2. 19:58
 5/14 anonim ***** válasza:

ma 19:56

22/f

2010. márc. 2. 19:59
 6/14 anonim ***** válasza:
90%

Lehet tisztességesen is tőzsdézni. Veszel ma 100 000-ért MOL részvényt, három hónap után eladod 120 000-ért. Ezt tisztességes. De a shortolás és a hasonló üzletelések szerintem iszonyatosan erkölcstelen dolgok! Hogy jön ahhoz egy bróker, hogy játszadozzon egy ország gazdaságával. Ha be akar fektetni, akkor fektessen be, ha pénzt akar kivonni, akkor vonjon ki, de hogy csak úgy játszadozzon? Az öncélú játékokat megunják az emberek, és akkor könnyen hatalomra juttathatnak bajszos festőket!

(Jó, ez nem politika-rovat, de azért "1929" is annak köszönhető, hogy egyesek a tőzsdét játszótérnek tekintették. És onnantól már politikai pályára vitték az ügyet.

2010. márc. 2. 20:10
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Én tőzsdézek, és tisztességesnek tartom, vesztek is meg nyerek is...
2010. márc. 2. 20:29
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Nos én már lassan két éve tanulom a szakmát, főiskolán és persze tapasztalatom is van. Egy biztos nem a legtiszteségesebb szakma a világon. Nagyon ügyesen lehet shortolni és long opciót kötni olyan olyan árbitrázsal befedni hogy tuti nem buksz rajta. Csak ehezz rengeteget kell tanulni, és van aki elbukja a házát( most ne nézzük a kockázatvállalási kedvet csak a tényeket)Szóval valamilyen szinten megértem aki ezt erkölcstelenek tartja. 19/L
2010. márc. 2. 20:57
 9/14 anonim ***** válasza:
79%

Én nem látom, hogy miért nem tisztességes ez. Vállalják a kockázatot, a pénzt pedig nem lopják sehonnan. Kicsiben ugyanezt csinálják sokan. Megvesznek a Vaterán valamit 2000 Ft-ért és ugyanazt pár hónap múlva eladják 10 ezerért (én sok ilyen embert ismerek). Én olyan embereket ítélek el, akik más embereket zaklatnak a munkájuk által (pl. telemarketingesek). Na, ők nem tisztességesek, mert abból élnek, hogy embereket csapnak be és zaklatnak. A brókerek ezzel szemben nem tesznek semmi rosszat. Mindenki úgy keresi a pénzét, ahogy akarja amíg másokat nem károsít meg vele.

23/N

2010. márc. 2. 21:09
 10/14 anonim ***** válasza:

Már miért lenne tisztességes? Hülye vagy kedves kérdező, szimpla kereskedelem, csak nagyban. Ennyi erővel kérdezhetnéd, mit gondolsz a kereskedőkről, bolti eladóról.

De itt irdatlan mennyiségű áruról van szó, amit nem lehet felpakolni egy polcra és nem magánember vesz több tonna búzát. És nyilván Demján Sándor sem rakhatja a pénzét polcra, hogy akinek kell vegyen belőle. Ezért vannak részvények, amik mögött áll egy teljesítmény.

2010. márc. 26. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!