Hogy vágjak vissza az ilyen buta, fogalmatlan embereknek?
Nem vagyok megkeresztelve, nem is leszek - örülök neki, az egyház képmutatási miatt, de az egy másik téma. Az osztályomban rajtam kívül mindenki meg van keresztelve. Katolikusok és reformátusok. Én sosem tagadtam, hogy én nem, hiszen ez nem szégyen, ettől nem vagyok kevesebb... Pár haverom poénból nekiállt ezért ugratni, hogy zsidó vagyok... Kikérem magamnak! Hogy lehetnek ilyen fogalmatlanok, buták? Mit szóljak vissza?
Köszönöm!
Lány, 19 éves
Hagyd rájuk! Buta, műveletlen népségről van szó! A zsidó valláson belül is van egy, a kereszteléshez hasonlítható szertartás, amin átesnek a gyerekek, ha jól tudom, ez az ún. Bar Mitzvah nevű felnőtté válási szertartás.
Majd elunják, ha nem harapsz a dologra. Esetleg visszakérdezhetsz, hogy "miért, baj lenne, ha zsidó lennék?".
Tudod, nekem anyukám azt mondta erre, mikor általánosban engem is cikiztek, hogy "Ha te is kutya leszel, bolhás leszel!" Azaz: ne süllyedjek le a színvonalukra, legyek különb náluk! Ugyanezt tanácsolom Neked!
21 éves lány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!