Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ti mit olvasnatok szivessebben?

Ti mit olvasnatok szivessebben?

Figyelt kérdés
Egy E./1-ben vagy egy E./3-ben irt regenyt?
2015. jún. 21. 21:32
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha szar, akkor egyiket sem, ha jó, akkor bármelyiket.
2015. jún. 21. 21:59
 2/8 anonim ***** válasza:
Ez nem döntő nekem, mint olvasónak. Ez az írónak fontos: mennyire éli bele magát a karakterébe, vagy mennyire távolodik el tőle, milyen az író-narrátor nézőpontja a szereplőkhöz képest. Egy történet ettől nem lesz jobb, vagy rosszabb, de az írást megkönnyítheti, ha sikerül jól kiválasztania a szerzőnek a megfelelő személyt.
2015. jún. 21. 22:33
 3/8 anonim ***** válasza:
Attól függ, melyik illik jobban a történethez, meg a kerethez, amiben a mű van. Meg az adott karakternél is számít ugye. Vannak olyan karakterek, csak példának, amiknek a nézőpontjából sose érdemes írni, hogy megőrizd a misztikus légkört. Egyszóval ezt nem lehet csak így kijelenteni, szerintem, hogy melyik jobb.
2015. jún. 21. 22:39
 4/8 anonim ***** válasza:
Attól függ. Valamelyik jobb E/1-ben, valamelyik E/3-ben. Én jobban szeretem az E/3-at, mert akkor több szereplőnek is le lehet írni a gondolatát, azonban régen szinte csak E/1-ben olvastam, utána E/3-ban. Most már csak ritkán kezdek bele E/1-ben íródott történetbe, mivel nem annyira tetszenek, sok ilyen személyben írott történetet elrontanak (szerintem).
2015. jún. 21. 23:04
 5/8 anonim ***** válasza:

Azt a könyvet olvasom szívesen, amelyiket nem tudom letenni! Nem igazán van jelentősége, kinek a szempontjából íródott.

Az utazásoknál, útleírásoknál van jelentősége, de csak nekem! Ha ezekben a témákban E./1-ben íródott, nekem az a benyomásom, hogy az már nem is fontos, hogy merre jártunk, az a lényeg, hogy "Én jártam ott, mert megtehettem!"

Kihangsúlyozom, hogy ez csak az én benyomásom!

2015. jún. 21. 23:06
 6/8 anonim ***** válasza:
Úgy gondolom ahogy a #4. Ha választani kell E/3.
2015. jún. 22. 00:31
 7/8 anonim ***** válasza:
Másik esetben érezzem magam szereplőnek.
2015. jún. 22. 00:38
 8/8 anonim ***** válasza:

Olvastam már jót is, rosszat is minkettőben... De azért meg kell jegyezzem, hogy a világirodalom nagyobb művei (nagyrészük) E/3-bann születt.

Nekem is jobban bejön ez a stílus, mert így a narrátor bárhol ott lehet, bármit tudhat bárkiről...

De olvastam már nagyon jó E/1-es könyvet: Remény rabjai, én ramaty E/3-ast: A vívómester

2015. jún. 22. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!