Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ti olvasnátok egy "regényt"...

Ti olvasnátok egy "regényt" ami erről szól? (lent)

Figyelt kérdés

Egy bolygón csak állatok élnek, és viszonylag fejlettek. A bolygón 1 ország maradt aminek a vezető rétegét a medve dinasztia alkotja.

A medve ház a birodalom központja ami város alapterületű, és felfele keskenyedik, de eléri a holdat, és össze van kapcsolva vele.

Ezen a bolygón történik minden, de váratlan dolgok is történnek.

Lázadás, aszteoida közeledése, és egy ellenséges faj általi támadás, stb.

Persze részletes elősztorival is el lenne látva.

Vélemény

2013. márc. 29. 09:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Pusztán az alapsztori után nemigen lehet megítélni, hogy jó lenne-e a könyv. Az, hogy egy regény jó-e, elsősorban attól függ, hogy hogy van megírva, nem az alapötlettől. Egy jó alapötletből is lehet silány vackot csinálni, egy jó író azonban a leggyengébb alapötletből is képes csodákat művelni.

Azt tanácsolom, hogy mielőtt hozzákezdesz a megvalósításhoz, olvasd el Terry Pratchett néhány könyvét. Ő ír ilyen fiktív, fantasztikus világokban (Korongvilág), és mellesleg egy kiváló, egyedi, rendkívül tehetséges író. Rengeteg mai írónak lenne mit tanulnia tőle.

2013. márc. 29. 09:10
 2/11 anonim ***** válasza:

Nem tudom. (Az emberek is állatok.)

De hogyan oldod meg, hogy a medvék tudnak használni űrhajókat meg egyéb eszközöket? (Nincs meg nekik a behajlítható ujj képessége.) :D

Vagy alakítasz rajtuk? (mert azt nem írtad)

Na mindegy. Ezt csak akkor lehet eldönteni, ha bele lehet olvasni.

2013. márc. 29. 09:11
 3/11 A kérdező kommentje:

Megfogadom a tanácsod :)

Az alap ötletről van valami vélemény?

2013. márc. 29. 09:12
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem csak medvék élnének azon a bolygón. A medvék szinte kihaltak és csak a vezető rétegbe levők maradtak életben.
2013. márc. 29. 09:20
 5/11 anonim válasza:
Megmondom az igazat én biztos nem olvasnám el... Nekem nem tetszik
2013. márc. 29. 09:21
 6/11 anonim válasza:
Nekem bejön, ha jól megmagyarázol benne mindent, egy kidolgozott világot alkotsz politikai viszonyokkal, akkor lesz egy rajongód.
2013. márc. 29. 09:31
 7/11 anonim ***** válasza:
Szeretem a scifit, de ez szarnak hangzik.
2013. márc. 29. 10:00
 8/11 anonim válasza:
őszintén szólva nem..ha elolvasnám a fülszövegen hogy állatok meg medvék igen gyorsan visszatenném a polcra.Tényleg ne haragudj meg nem megbántani akarlak de nekem olyan mint a Galaxis útikalauz stopposoknak - film az pedig nem vmi komoly film(de attól függetlenül jó szerintem)
2013. márc. 29. 10:24
 9/11 A kérdező kommentje:
Nem láttam azt a filmet :)
2013. márc. 29. 11:58
 10/11 anonim ***** válasza:

A Galaxis útikalauz stopposoknak és a folytatásai jó könyvek, ezt annak ellenére mondom, hogy nem szeretem a sci-fi műfajt. Voltaképpen ez az egyetlen sci-fi sorozat, amely tetszett. Douglas Adamsnek, akárcsak Terry Pratchettnek, akit az előző hozzászólásomban említettem, van egy sajátos, nagyon egyedülálló gondolatvilága, gondolkodásmódja, amely egyedivé teszi a műveit, és még egy, a sci-fiket nem kedvelő olvasó számára is élvezhetővé teszi.

A Galaxis útikalauz film nem volt egy nagy hűha, de a könyvváltozat jó, ajánlom. Bár a folytatásai szerintem jobbak, kell egy kis idő, hogy magára találjon a sorozat. Nekem Az élet, a világmindenség, meg minden a kedvencem belőle.

Bár ha már Douglas Adams, akkor én azt mondom, Dirk Gently. Az a sorozata valahogy jobban sikerült, vagy nekem legalábbis jobban bejön. De ez is egy jó tanács, olvass Douglas Adamset is, mielőtt nekilátsz.

2013. márc. 29. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!