Ti olvasnátok egy "regényt" ami erről szól? (lent)
Egy bolygón csak állatok élnek, és viszonylag fejlettek. A bolygón 1 ország maradt aminek a vezető rétegét a medve dinasztia alkotja.
A medve ház a birodalom központja ami város alapterületű, és felfele keskenyedik, de eléri a holdat, és össze van kapcsolva vele.
Ezen a bolygón történik minden, de váratlan dolgok is történnek.
Lázadás, aszteoida közeledése, és egy ellenséges faj általi támadás, stb.
Persze részletes elősztorival is el lenne látva.
Vélemény
Pusztán az alapsztori után nemigen lehet megítélni, hogy jó lenne-e a könyv. Az, hogy egy regény jó-e, elsősorban attól függ, hogy hogy van megírva, nem az alapötlettől. Egy jó alapötletből is lehet silány vackot csinálni, egy jó író azonban a leggyengébb alapötletből is képes csodákat művelni.
Azt tanácsolom, hogy mielőtt hozzákezdesz a megvalósításhoz, olvasd el Terry Pratchett néhány könyvét. Ő ír ilyen fiktív, fantasztikus világokban (Korongvilág), és mellesleg egy kiváló, egyedi, rendkívül tehetséges író. Rengeteg mai írónak lenne mit tanulnia tőle.
Nem tudom. (Az emberek is állatok.)
De hogyan oldod meg, hogy a medvék tudnak használni űrhajókat meg egyéb eszközöket? (Nincs meg nekik a behajlítható ujj képessége.) :D
Vagy alakítasz rajtuk? (mert azt nem írtad)
Na mindegy. Ezt csak akkor lehet eldönteni, ha bele lehet olvasni.
Megfogadom a tanácsod :)
Az alap ötletről van valami vélemény?
A Galaxis útikalauz stopposoknak és a folytatásai jó könyvek, ezt annak ellenére mondom, hogy nem szeretem a sci-fi műfajt. Voltaképpen ez az egyetlen sci-fi sorozat, amely tetszett. Douglas Adamsnek, akárcsak Terry Pratchettnek, akit az előző hozzászólásomban említettem, van egy sajátos, nagyon egyedülálló gondolatvilága, gondolkodásmódja, amely egyedivé teszi a műveit, és még egy, a sci-fiket nem kedvelő olvasó számára is élvezhetővé teszi.
A Galaxis útikalauz film nem volt egy nagy hűha, de a könyvváltozat jó, ajánlom. Bár a folytatásai szerintem jobbak, kell egy kis idő, hogy magára találjon a sorozat. Nekem Az élet, a világmindenség, meg minden a kedvencem belőle.
Bár ha már Douglas Adams, akkor én azt mondom, Dirk Gently. Az a sorozata valahogy jobban sikerült, vagy nekem legalábbis jobban bejön. De ez is egy jó tanács, olvass Douglas Adamset is, mielőtt nekilátsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!