Ha valakinek csak a nagyszülője cigány, akkor is előjönnek belőle a cigány jellemvonások ha magyarok nevelik?
Ha nagyszülője cigány akkor valamelyik szülő félvér, de magyar szokások szerint nevelik, ettől függetlenül lehetnek olyan belső tulajdonságai amelyek tipikus cigány személyiségvonások?
A kérdés azért merült fel bennem mert sokat olvastam már itt, hogy bármennyi cigány vér is van valakiben, és hiába magyarok között van, hiába úgy nevelték, megfog mutatkozni a cigányvér (nem rossz értelemben értem, csak úgy általánosan).
a cigány vér meg van az cigány származásban, viszont magától szerintem nehezen jön elő.
Ha a szülők rendesek és a teljes család, akkor annak a veszélye áll fenn, hogy a gyerek más cigányokkal találkozik akik jobban befogadják mint a magyarok, itt arra gondolok, hogy könnyebben.
Ugye egy cigánynak többet kell tennie érte, hogy elfogadja a tömeg, erről a többi cigány tehet amúgy. És sokan beleesnek abba a hibába, hogy a könnyebb utat választják és inkább a többi cigány közé mennek.
Ott pedig már könnyedén átformálódik.
Azok a bizonyos cigány jellemvonások sajnos ma már szinte mindenkire jellemzőek, a fehérekre is.
Elég csak abba belegondolnod, hogy nem is tudsz róla, de egy nap több száz cigány szót használsz (ácsi, csóró, buli, haver, csaj, srác, csávó, lóvé, kéró, kula, pasi, pia stb.) és ez már önmagában is elszomorító. Akkor van a legnagyobb hányingerem amikor magukat nemzetinek vagy hazafiank mondó emberek használnak ilyen szavakat.
Ha a bűnözésre, drogra, lopásra, egyszóval az állatias viselkedésre gondolsz, akkor menj el bármelyik szórakozóhelyre ahol tizenéves fiatalok vannak - szinte már el sem tudom dönteni hogy melyik cigány és melyik nem, a fehér bőrük ellenére - mert mind úgy viselkedik.
El van cigányosodva az egész társadalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!