Mit kéne tennem?
Sziasztok:) Ez volt az első évem a középsuliban és kicsit nehezen illeszkedtem be, tehát csak kb. két hónapja vagyok jóban majdnem mindenkivel. Van egy lány az osztályban, akinek elég nehéz a helyzete(tényleg nagyon) és kicsit megváltozott. Kapott egy okostelefont és állandóan azt nyomkodja, rengeteg ismeretlen fiúval chatel stb. És most az egész osztály utálja. Rászálltak, nem beszélnek vele, kinevetik, mindenért próbálják bemártani és most már facebookon sem hagyják békén.
És én nem tudom mit tegyek. Emlékszem még, hogy nagyon rossz volt úgy suliba menni, hogy alig volt kivel beszélgetnem, miközben mindenki más olyan vidám volt. Nem szeretném újra ezt, de azt ki nem állhatom, ha bántanak valakit. Annyira gerinctelen..
Az lenne az igazi kérdésem, hogy nem tudnék neki valahogy úgy segíteni, hogy közben a többiek ne utáljanak meg?
Undorodom is kicsit magamtól, hogy ezt komolyan meg kell kérdeznem, mert tudom, hogy nem igazi barátok. De még van négy évem és ezt nem szeretném magányosan eltölteni.
Előre köszönöm.!! <3
Te sokkal szélesebb látókörű vagy, mint amilyennek látszol. De ez nagyon nehéz téma. Még tapasztalt szakembernek is. Egy másik ember megváltoztatása (pláne kortársaknak) csak úgy lehetséges, ha valaki közel kerül hozzá. Annyira közel, hogy ösztönösen érzi, támaszkodhat rá. Ha ez megtörtént, fokozatosan hinni kezd a másiknak, ekkor már lehet tanácsokat adni, de ekkor is nagyon óvatosan, mint a vad az erdőben. Egy rossz mozdulattól megriad, és örökre elszalad.
A közel kerülés nagyon nehéz dolog. Talán azt érdemes megtalálni, mi hiányzik a legjobban neki abból, amit adni tudhatsz. Elmondásodból az derül ki, nagyon igénytelen környezetből jön, nem tudja mi a szeretet, de nagyon hiányzik neki. Kapott egy eszközt, azt hiszi, a szeretet az, ha emberek szóba állnak vele, ez az eszköz jó erre. Mohón használja, az akadályoztatás úgy értelmezi, el akarják venni tőle azt, ami talán segít neki szeretetet vásárolni. Nem tudja, hogy az ellenkezőjét teszi.
Feltehetően komoly problémai vannak a tanulás terén is. Talán ez a legkönnyebb pont a sikerélmény adásához. A szeretet valójában sikerélmény. Ha mondjuk egyszer nem kap egyest, hanem kettest, az boldoggá teszi (de nem biztos, hogy fog látszódni rajta). Ezért hálás lesz. Egy lépéssel közelebb vagy. Nem kell sokat tenni, ha te rámosolyogsz, miközben a többiek csúfolják, ha te néha szósz, hogy hagyják békén, ha egyszerűen csak megérzi, hogy nem utálod, enged bepillantani a saját világába. De lassan, mert gyanakvó, hiszen erre tanította az élet. A gyanakvást következetes magatartással lehet oszlatni.
Nagyon lassan és óvatosan próbálkozz. Ha megriadt, hagyd. Előbb utóbb észre veszi, hogy tőled nem kell elfutnia. Nem baj, ha hibázol. Nincs benne tapasztalatod. Csak légy állhatatos és következetes. Neked van igazad, mindenki mással szemben.
NAGYON KÖSZÖNÖM.!!
Te szakember vagy? Mindent kitaláltál. Nevelőcsaládnál él szegényke , már a nagyon sokadiknál, de nagyon utálja őket, szóval a szeretethiány biztos. Tanulással is vannak nehézségei, nagyon sok korrepetálást tartottam neki nyelvből, de azt hittem eddig csak amiatt lehet, mert nincs nyelvérzéke. Ebben nem lehet neki segíteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!