Miért találtak ki a Számiknak egy másik nevet?
Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy ki mit hallott a Számikról, de aki ismeri, gondolom tudja, hogy melyik népnévre gondolok. Nem értem miért, és hogy ki adta ezt a nevet a Számiknak, mert a szó jelentése egyáltalán nem illik rájuk (nem tudom pontosan melyik nyelven azt jelenti, hogy "vadak").
Valaki meg tudja magyarázni, hogy miért egy csomó ember használja a Számik másik nevét, nem tudva a "számi" megnevezésükről?
Előre is köszi mindenkinek, ennek a kérdésnek a válaszaira nagyon kíváncsi vagyok! :D
2015. jún. 1. 19:39
11/25 A kérdező kommentje:
Pl. a Svédek biztosan tudják, hogy a szó mit jelent az ők nyelvükön, hisz az az anyanyelvük. Csak azt nem értem, hogy oké hogy egyes nyelveken egyszerűen csak egy népnév (mint pl a magyarban), de ahol nem, ott mégis hogyhogy senki sem veszi ezt észre vagy nem gondol bele?
2015. jún. 3. 18:18
12/25 anonim válasza:
Azért mert ignoránsak...Sajos sok ember olyan,hogy nem érdekli őt semmi csak az ami közvetlenül érinti.....Arról meg nem tudtam h meg akarták alázni őket,de ha ez igaz,akkor az tényleg nagyon nagy szemétség(bár olyanról is hallottam h egyesek akkor csúfolkodnak v próbálnak megalázni másokat,ha félnek tőlük vagy tudják h vmiben jobbak és erősebbek mint ők)
13/25 A kérdező kommentje:
Há az részben igaz, hogy akkor aláznak meg vkit ha félnek tőle, de pl. vannak olyan hülyék, akik azt mondják, hogy a nem is létező Nibiru bolygó (nem tudom hallottál-e róla) másnéven Számi bolygó és hogy nem tudom milyen veszélyesek meg stb... Na ez itt a másik hülyeség, és lehet hogy ennek is köze van manapság az elnevezéshez
2015. jún. 3. 18:29
14/25 A kérdező kommentje:
Igaz, hogy ezek az ezotériás emberek, de akkor is hülyeség és mocsokság
2015. jún. 3. 18:31
15/25 anonim válasza:
Mivan? Te aztán jó sok hülyeséget összeolvastál valahol...a nibirus meg egyébb összeesküvéses sz.rral meg már minden tele van,erről még nem hallottam amit írtál de pl ojanról igen h a magyarok a szíriusziak rokonai meg ilyesmi...Ezeken a baromságokon inkább jó nem is gondolkodni,egy normális ember nem értheti meg,csak felmérgesíti magát vele.
16/25 A kérdező kommentje:
Pot ezt mondom :)) Tehát azért ez már sok, nemde?
2015. jún. 3. 18:45
17/25 A kérdező kommentje:
Pont*
2015. jún. 3. 18:46
18/25 A kérdező kommentje:
Ja és tudom, hogy nem szabadna más kérdést feltegyek egy kérdésen belül szabály szerint, de egyébként miért volt az, hogy sok Számit áttérítettek kereszténységre, ahelyett hogy hagyták volna őket a maguk kultúrájával?
2015. jún. 3. 18:48
19/25 A kérdező kommentje:
Ésguk vallásával?
2015. jún. 3. 18:49
20/25 A kérdező kommentje:
És a maguk vallásával*
2015. jún. 3. 18:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!