A magyar nyelvet beszélő emberek miért gondolják, hogy a magyar nyelv a többi nyelv fölött áll, szebb és jobb bármely másik nyelvnél?
Azért mert sokkal kifejezőbb mint rengeteg másik nyelv, több nyelven csak egyféleképpen tudsz dolgokat elmondani, míg magyarul 5-10 féle képpen is.
Ha beszélnél több nyelven tudnád a választ te is.
Ember, eltévesztetted a házszámot, ez a szüzesség kategória. (Vszínű, innen nemsokára átkerül oda, ahová való).
Itt a szüzességgel foglalkozunk, nem a magyar helyesírással
Kedves 6-os!
Miért lenne primitívebb egyik nyelv a másiknál !?
Szerintem a magyarnak megvannak a maga sajátosságai. De én az angolt sem tartom primitívnek, hiszen ők olyan szavakat tudnak egymás mellé tenni, és ezáltal kifejezéseket produkálni, amiket mi a ragok miatt nem, és sokkal rövidebben el tudnak mondani valamit, így például a költészetben ez nem egy rossz fogás. A magyar nyelvnek megvan a maga szépsége, nem jobb vagy rosszabb, mint egy másik, de azt csak a gimiben kényszerből nyelvet tanulók szokták mondani, hogy az angol primitív.
Én nem gondolom, hogy a magyar "feljebb való" lenne, és az egyik hozzászóló megállapításával ellentétben enm azért, mert nem beszélek más nyelveket. 4 idegen nyelven tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!