Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A magyar nyelvet beszélő...

A magyar nyelvet beszélő emberek miért gondolják, hogy a magyar nyelv a többi nyelv fölött áll, szebb és jobb bármely másik nyelvnél?

Figyelt kérdés
Minden nyelvnek megvan a maga szépsége és sajátosságai, nemde?

#nyelv #magyar nyelv #mentalitás #nyelvi nacionalizmus
2015. febr. 15. 15:42
1 2
 11/15 anonim válasza:
0%
Én is sokszor hallottam ezt és szerintem hülyeség,mert akik azt mondják arra nem gondolnak hogy olyan is van amit magyarul nem lehet v nehéz kifejezni míg más nyelven bőven van rá megfelelő.Ezért van olyan sok kölcsönszó is.Eddig minden nyelvben,amit valamennyire ismerek találtam pl magyarhoz hasonló szavakat,amik nemm ilyen modern átvételek,pl német varten azt jelenti:várni,vagy vählen az választani.Az igaz, hogy a magyar nyelv egyik európai nyelvhez sem hasonlít különösebben,ami csak azért van mert nincs velük rokonságban,de ez nem jelenti azt hogy akkor most mindegyiknél jobb...Ott van pl. a Spanyolországban és Franciaországban beszélt euskara nyelv,arra még csak komolyabb rokonsági elméletek sincsenek,nem sorolják egyetlen nyelvcsaládba sem,annyira nem hasonlít semelyik más nyelvhez.
2015. jún. 3. 17:46
 12/15 anonim válasza:
Egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy egyik nyelv sem szebb vagy jobb a másiknál. Szerintem egyszerűen vannak akik a saját nyelvüket tartják a legszebbnek (nem csak magyarokra gondolok)
2015. jún. 3. 18:26
 13/15 anonim ***** válasza:
0%
Én voltam az, aki az angol nyelv mellett először kiállt (előző oldal, utolsó). Én nyelvészetet tanulok épp, e pillanatban is, és egyébként, csak az érdekesség kedvéért mondom, hogy nem univerzális nyelvi hagyománynak hívják ezt a jelenséget. Nyelvi hagyomány, hogy öröklődik a magyarok attitűdjében, hogy a magyar unikum, nem megtanulható, idegenek számára nagyon egyedi stb. nyelv. Nem univerzális, mert csak a magyar beszélők gondolják konkrétan ezeket a dolgokat a nyelvükről. De általában lehet univerzális, hogy a saját nyelvüket mások is szépnek, akár legszebbnek gondolhatják, de mivel mások a jellemzőik, értelemszerűen nem azért, ami miatt mi.
2015. jún. 3. 23:45
 14/15 anonim válasza:

Az, hogy "X nyelv szebb, jobb" mint a többi, az nem magyar sajátosság, mert minden nép ugyanezt gondolja a saját nyelvéről; ez egész egyszerűen a nemzeti büszkeség része.

Másfelől pedig kiemelném, hogy minden ember a saját anyanyelvét tartja a legjobbnak, mivel azt ismeri a legalaposabban, érzi benne a különbségeket, az árnyalatokat, a stílusokat; egyszóval olyan eltéréseket, amelyeket a tanult idegen nyelvek esetén nem tudunk vagy nem érezzük őket a nyelv használata során.

2015. jún. 19. 12:44
 15/15 anonim ***** válasza:

"Az, hogy "X nyelv szebb, jobb" mint a többi, az nem magyar sajátosság, mert minden nép ugyanezt gondolja a saját nyelvéről; ez egész egyszerűen a nemzeti büszkeség része.

"

Ez tény. De azt nem gondolja minden nép a saját nyelvéről, hogy megtanulhatatlan másoknak.

2015. jún. 20. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!