Magyarnak születtem, egységes Magyarországban hiszek! Mások miért menekülnek külföldre, vagy mennek külföldre nyaralni?
Ahol megszületsz oda köt a sorsod.
A nemzet része vagy, azt kellene keresned hol tehetsz még többet a hazádért, nem azt hogy füled farkad behúzva, elmenekülsz, mert a szomszéd kertje(ausztria, némethon) még zöldebb.
Miért kell külföldre menni nyaralni, ha magyar vagy?
A turizmusba itthon kellene pénzt rakni a magyar embereknek, hogy így még több magyar munkahely jöjjön létre.
El kellene fogadni, amit ad az állam, közmunka, és minimálbér ebből élni, és nem elmenni más országba, és ott élősködni.
Miért nem a hazáját szolgálja aki elmenekül külföldre a jobb élet reményében?
"Ahol megszületsz oda köt a sorsod."
Miért is? Szabad ember vagy, magad döntöd el hogy hol a jó neked. Ahogy fordítva másnak sincs joga beleszólni hogy hol vagy éppen.
"azt kellene keresned hol tehetsz még többet a hazádért"
Munkanélküliként, vagy éppen 1001-edik gyári melósként nem a hazát szolgálod, csak az állam zsebét tömöd. Ha meg tanult valaki, akkor nem fog hazaszeretetből bagóért dolgozni, hanem elmegy oda ahol meg is becsülik a munkáját és nem leköpik.
"füled farkad behúzva, elmenekülsz, mert a szomszéd kertje(ausztria, némethon) még zöldebb"
Ez mióta menekülés? Elég nagy elhatározás kell ahhoz, hogy kimenj egy idegen országba, hátrahagyva az itthoni életed.
"Miért kell külföldre menni nyaralni, ha magyar vagy?"
Miért ne? Mindenki szeret világot látni, arról nem is beszélve hogy sokszor jobban lehúznak a magyarok és többe kerül egy itthoni nyaralás mint egy külföldi.
"A turizmusba itthon kellene pénzt rakni a magyar embereknek, hogy így még több magyar munkahely jöjjön létre."
A turizmusba rakott pénz jelentős része külföldi turistákból jön, bár te gondolom őket is kizavarnád. Csak míg a magyar mindenhol azt lesi hogy lehet olcsóbban, meg 1 hetes nyaralásra is otthonról viszi a májkrémet, addig a külföldi turistának 3x annyiért is el lehet adni bármit, és akkor még mindig örül hogy milyen olcsó itt minden.
"El kellene fogadni, amit ad az állam, közmunka, és minimálbér ebből élni"
Hát hajrá, ha neked ez elég, én valahogy többre vágyom mint egy növény, de biztos velem van a baj.
"nem elmenni más országba, és ott élősködni"
MI AZ HOGY ÉLŐSKÖDNI? Ha más országban nem dolgozol, akkor simán kib..sznak és jöhetsz haza. Aki valamire vitte külföldön az mind 2x annyit is dolgozik érte mint itthon, mire megteremt egy bizonyos jólétet.
"Egyre ritkább a hazafias gondolkodás inkább ezt kellene erősíteni."
Ez nem hazafias gondolkodás, ez csak a dögöljön meg a szomszéd tehene is gondolkozás.
"ez a szép ország meg maradjon a mienk"
Tartsd meg, nekem nem kell.
Te minimálbérből vagy közmunkából élsz a családoddal? Vagy éppen munkanélküli vagy, mert ahol laksz, ott nincs munka?
Nagyon szép a hazafiság, de csak akkor, ha az állam is megbecsüli a polgárait. Jelenleg ez hiányzik Magyarországon.
"Milyen emberi gondolkodásotok van, ti magyarok vagytok? "
Hat ha a "magyar" te vagy, akkor en inkabb nem vagyok az, oke?
"Ahol megszületsz oda köt a sorsod. "
A fenet. Engem semmi nem kot sehova, szabad ember vagyok, szabad akarattal, oda megyek ahova nekem tetszik.
"elmenekülsz"
Ha szerinted is menekul aki elmegy akkor miert is kellene otthon maradni?
"Miért kell külföldre menni nyaralni, ha magyar vagy? "
Miert ne?
"El kellene fogadni, amit ad az állam, közmunka, és minimálbér ebből éln"
Jezusom :)
"elmenni más országba, és ott élősködni."
Szerintem meg a kozmunka eloskodes? Akkor?
Valamiért azt gondolom, hogy azért kevés a fizetés itthon, hogy sokan elhagyják az országot a jobb élet reményében, mert másokat akarnak idetelepíteni. A nyolckerből a romákat kirakták Monor és környékére, helyette hoztak oda afrikaiakat. Van kínainegyed kőbányán. Sok lakópark, irodaház áll készen, évek óta üresen, egynémelyiket fegyveresen őrzik, hogy ne menj túl közel. Miért? Állítólag aki ittmarad, az jó lesz majd takarítónak, meg ezeknek curváknak. Ha jól megnézed az összes törvény Magyar vállalkozóellenes, a külföldi 20 évig adómentességet élvez, stb, tehát direkt működésképtelenné akarják tenni az önálló embereket.
Kádár mondta rendszerváltáskor, hogy mi mindig vakainek nyaltunk, most a nátóeu popsi van elénkrakva. Azért nem becsül meg a vezetőség, mert nem Magyar, vagy nem Magyar érzelmű. Egy külföldinek, vagy egy ellenségnek nem érdeke, hogy amelyik országot felvásárolja, ott az emberek jólétben éljenek.
Az a baj a kérdezővel, és a hozzá hasonló turbómagyarokkal, hogy alapvetően nem értik a körülöttük lévő világot. Nem értik az ember működését, nem értik az emberi ösztönzők pszichológiai magyarázatát, nem értik az utilitarista elméletet.
A haza egy megfoghatatlan, absztrakt valami, amiben senki nem hisz, leszámítva pár turbómagyart. Kíváncsi lennék, hogy vajon mi az a cselekmény amivel a hazát szolgálod.
Elmúltak már azokat az idők, hogy "áldjon vagy verjen sors keze, itt élned halnod kell" Sőt szerintem ilyen idők nem is léteztek, legfeljebb a versben...
Egy kérdésem van:
Miért ?
"Ahol megszületsz oda köt a sorsod. "
Miért?
Válaszolj kérlek!
Magyar vagyok.
Ezt az országot köteles szolgálni minden állampolgár.
Akiben nincs meg a hazaszeretet, az nem igazi magyar.
Annyit ad az ország, amit tud, ezt kell élvezni.
ha keveset ad, akkor azt.
Ha sokat akkor azt.
El kell fogadni, magyarnak születtél, és nem külföldinek.
namost mintha keverned az "allampolgar" es a "magyar" fogalmakat.
Amugy oriasi zur van a fejedben.
De még mindig nem válaszoltál a kérdésemre.
"Ahol megszületsz oda köt a sorsod." Miért kötelező bárkinek is itt maradni csak azért mert ide született?
Mit jelent az hogy szolgálni az országot? Miben nyilvánul meg? Te hogyan szolgálod a hazádat és az országot?
"El kell fogadni, magyarnak születtél, és nem külföldinek."
Ha valaki külföldre költözik, akkor külföldi lesz? Aki itt marad pedig magyar? Az nem jutott eszedbe, hogy aki angliába megy dolgozni az magyar marad? wtf?
Az nem fordult meg a fejedben, hogy te és én és mindenki más elsősorban ember, és nem egy nemzethez tartozó valaki? 500 évvel ezelőtt ez a nemzeti érzelmű bullshit nem létezett. Az ősembereknél sem volt magyar. Nem látom teljeskörű legitimációnak ezt a magyarság versus külföldi hülyeséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!