Politikai váltógazdálkodás?
Figyelt kérdés
Arra vagyok kíváncsi, ti mit gondoltok arról, hogy esetleg egy olyan parlamenti rendszer, mint ami az USA-ban van, jöjjön létre itt is, nálunk, Magyarországon.
Én, a magam részéről támogatnék, egy olyan választási rendszert, amiben kettő, középpárt, egy egyesült jobb- és egy szintén egységes baloldali párt lenne jelen mindössze.
Szerintem ez működő képesebb lenne, mint, ami jelenleg is van nálunk és másoknál és szomszédainknál.
Ti mit gondoltok erről?
#Magyarország #politika #Amerikai Egyesült Államok #választás #parlament #baloldal #jobboldal #egységes #váltógazdálkodás
2014. nov. 5. 21:29
1/4 anonim válasza:
Egy ilyen rendszer elveszi az emberektől a választás lehetőségét. Ez néha jó, néha meg rossz, de azért alapvetően nem azért vagyunk demokrácia, hogy ne válasszunk.
2/4 anonim válasza:
Az amerikai rendszer még a magyarnál is antidemokratikusabb, megöli a kis pártokat, lehetetlenné teszi a változtatást, ráadásul az elektorválasztás is szar, George W. Bush úgy lett elnök 2000-ben, hogy félmillióval kevesebb szavazatot kapott összességében, mint Al Gore.
4/4 anonim válasza:
Kedves barátom, a politikai váltógazdálkodást a nép akarja, nem a pártok. Ők jobban szeretnék, ha mindig ők maradnának.
Az USA és a magyar viszonyok között a különbség nem a kormány, hanem a nép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!