Látta valaki Saul Fia című filmet? Megérdemli a kiemelt figyelmet?
Most muttaták be Cannes-ban, szinte kizárt hoogy bárki is láthatta innen. De ha az egyik legfontosabb szakmai helyen elismerést kap, akkor bizonyára jogosan kapta.
Ettő persze még nem biztos, hogy a közönségnek is tetszeni fog; ha megnézed a listát, kevés ma is klasszikusnak számító sikerfilmet díjaztak eddig.
Ha összejön, holnap meg fogjuk nézni....majd megírom ,tetszett -e.
Jópár éve a Sorstalanságon én sírtam, olyan megrázó volt, és a zene is hozzá...
Azóta már megedződtem lelkileg...
Na megnéztem, sokkoló volt....de azért 1-2 dolog nem tetszett benne.Csak a főszereplőre fókuszált a kamera, körülötte homályos bolt minden...hatáskeltés volt ez is,gondolom,de zavaró volt nézni.Rengeteg hangeffektus is,nekem egy pár szép aláfestő zene jobban tetszett volna.
Mint film, elég vontatott volt, és a cselekménye is elég fura...ahelyett, hogy a menekülésre koncentrált volna, mindenáron rabbit akart keríteni, eltemetni a fiút, aki talán nem is a fia...nekem kicsit életszerűtlen...
Egyszer meg lehet nézni, de nem ájultam el tőle...
Pedig itt pont azon kellene elképedni,hogy milyen érzés lehet,amikor a szemed láttára ölik meg a fiadat.A kamera pedig nyilván azért volt mindig a főszereplő háta mögött,a háttér pedig elhomályosítva,mert egyszerűen Magyarországon ennyike pénzből nem tudják megteremteni azt a hátteret,ami akkor volt.Sem barakkokat nem tudtak építeni,sem hasonló feliratú óriási kerítéseket,de attól függetlenül szerintem remek film,nekem a történet is tetszett.Habár úgy gondolom,kicsit bemutathatta volna jobban az ottani életet,mert a főszereplőből nem nagyon tűnik ki,hogy Sonderkommandós volt.Persze,biztos nem akarták elijeszteni ezzel a népet,na de akkor is,megtörtént és kész.
Egyébként néhány jelenetnél a mellettem ülő 50+-os férfi meg-megijedt.:D
Nagyon vártam, hogy láthassam, de számomra csalódás volt... szerintem borzasztó unalmas!!!
"A mondanivalója a lényeg" - hát nem tudom, ki az, akinek még tudnak újat mondani a holokauszttal kapcsolatban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!