Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Magolom vagy értem a törit?

Magolom vagy értem a törit?

Figyelt kérdés

9.osztályos vagyok. A töri régóta a kedvenc tantárgyam,szeretem is tanulni. Ha leírjuk pl.az athéni demokráciának a vázlatát a füzetbe itthon kinyitom és következő órára már tudom is. Könnyen is megy, fél-1 óra alatt megtanulom a leckét.

De azt nem tudom hogy meg is értem-e, vagy csak jó a memóriám? Mert csak 5-öm van az éven töriből, versenyen is voltam, a tanár meg itthon is mondták már, hogy jó vagyok töriből, azzal menjek tovább,de én nem érzem magam jónak. Szerintem csak szorgalmas vagyok, és magolok. De ha valakinek azt mondom hogy csak magolom rögtön rávágja hogy hülye vagyok, mert jó vagyok töriből tehát tuti értem....

De pl.az sokszor előfordul órán hogy a tanár mond egy összefüggést, pl. hogy Klodwig állama azért volt tartós, mert felvette ő és a népe(frankok) a kereszténységet ami államvallás volt abban az időszakban és ekkor mindig azt mondom hogy : ja tényleg erre nem is gondoltam/nem is állt össze. Akkor most tudom és értem is vagy csak jó a memóriám?

2015. máj. 7. 19:10
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Lehet úgy magolni egy szöveget, hogy nem érted.

Ennek oka, hogy nincs hozzá szókincsed vagy valamilyen hiányos ismereted van, ami szükséges a szöveg megértéséhez.

Akár értelmetlen dolgot is bel lehet magolni.

Az értés ott kezdődik, amikor érted a szavakat, amit beszélsz. Amikor minden mondat értelmes, akkor valóban érted.

Ha nem látod az összefüggéseket az nem azért van, mert nem érted. Hanem olyan esményeket tanultál, amiket meg lehetett tanulni az összefüggés nélkül is (vagy nem arra a részére koncentráltál.).

Szóval ha nem látod az összefüggést, akkor valami vagy hiányosan tanultál meg összefüggés nélkül vagy olyan összetett bonyolult anyagot tanultál, amiben nehéz eligazodni annyi összefüggés van és a legtöbb csak tipp.

2015. máj. 7. 19:27
 2/4 anonim ***** válasza:
Azért, mert néhány összefüggést nem látsz át, aligha lehet kijelenteni, hogy nem érted. Csak Te tudod, hogy most érted-e vagy sem.
2015. máj. 7. 20:16
 3/4 anonim ***** válasza:
A történelem elsősorban magolás, 90%-ban csak neveket, helyszíneket és időpontokat kell tudni, a maradék 10% az összefüggés. Az meg főleg azon múlik, hogy mennyire tartod érdekesnek. Érteni inkább a matekot meg a fizikát lehet.
2015. máj. 7. 20:37
 4/4 anonim ***** válasza:
A "magolás" és az "értés" nem zárja ki egymást, sőt, az egyik segíti a másikat. Amit nem tanulsz meg, azt esélyed sincs megérteni - úgyhogy tanuld, "magold" csak a történelmet, és élvezd, ahogy eközben folyamatosan egyre több mindent értesz meg belőle - ahogy te is írtál erre példákat. Ez a jó a tanulásban!
2015. máj. 8. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!