Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért bántanak, miért kell...

Miért bántanak, miért kell tönkre tenni az életemet? 17/L

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok, nagyon elvagyok keseredve:(

Kiskoromban duci voltam, ezért csúfoltak álltalános iskolában, elég sokat. Mindennap megvertek, rámfogtak dolgokat, kényszerítettek. és még a tanárok élvezték amit csinálnak velem a többiek. Középiskolás lettem és elsőben sikerült lefognyom. Úgy voltam 173cm/55kg. Jól éreztem magam, de még mindig bántottak, csak azért mert nem voltam hajlandó behódolni a p*csáknak. Ezért én lettem a nyomi, akit mindig bántani lehet, és a kövér. Mindennapossá vált az hogy lerondáztak, lekövéreztek. Átakartam menni más suliba, de a szüleim nem engedték. Utána depis lettem és anorexiás+bulímiás is. 173cm/32kg-s lettem:( De kórházba kerültem és most 56kg-s vagyok. De a többiek még mindig kövéreznek, hogy te disznó, én a helyedben nem vennék fel ilye meg olyan ruhát. Most miért kell mást bántani? Nem én vagyok az egyetlen kövér ember és őket vagyis jórészét nem piszkálják ilyenkért, mert most egy ünnepségen szoknyát vett fel.

2015. máj. 7. 10:25
1 2
 1/16 schocko ***** válasza:
Rossz "barátaid" vannak, szerintem ignoráld őket és keress normális embereket...mellesleg csak önmagadnak kell megfelelned, másnak felesleges és lehetetlen...
2015. máj. 7. 10:33
 2/16 anonim válasza:
100%

Csak azzal lehet így bánni, aki hagyja magát.

Én is voltam ilyen helyzetben, tudom, hogy mennyire nehéz feldolgozni lelkileg, főleg 17 évesen, amikor még gyerek az ember, de próbálj meg határozottabb lenni és hidd el, hogy megérzik, hogy félsz tőlük. Ha beszólnak, menj el mellettük felemelt fejjel, mosolyogj rájuk, vagy éppen ostobázd le őket, mondd, hogy nem érdekelnek, de egy pillanatra se veszítsd el az önbizalmad, mert az ilyen embereket ez élteti. El kell hinned, hogy nem vagy dagadt és hogy szép vagy, értékes.

2015. máj. 7. 10:33
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekek gonoszak tudnak lenni. Normálisabb suliba kellett volna váltanod, de már csak egy éved van hátra, szóval szerintem azt bírd ki.
2015. máj. 7. 10:35
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

nem vagy kövér.

engem elég gyakran megszólnak a külsőm miatt, bár én magam választottam a megjelenésem (színes haj, piercingek, durva smink, furcsa ruhák)

a legjobb, amit tanácsolni tudok, hogy ne foglalkozz velük, vagy szólj vissza, nevesd ki őket. ne legyen rajtad fogás. ha látják, hogy megérint, amit mondanak, nem fogják abbahagyni.

2015. máj. 7. 10:48
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Szüleid ilyenkor hol vannak? Már kórházba is kerültél, miért nem engednek más iskolába járni?

Miért nem mennek be a tanárokkal beszélni? Miért nem mennek szülői értekezletre a többi szülővel ordibálni?

173 cm-rel 65 kg körül lenne a normál testsúlyod, arról tudj. Viszont gondolom, hogy a legmagasabb lányok között vagy az osztályban. Meg gondolom azt is, hogy elsősorban lányok mondanak neked ilyet. Úgyhogy megoldás: az első "disznónál" egy k......va nagy szájas! De nem csak ilyen "megpróbálom"-szintű, hanem repüljön!

2015. máj. 7. 10:55
 6/16 anonim ***** válasza:

azért 173-nál nem 65kg az ideális testsúly, inkább 55-60 között.

én ilyen magas vagyok, és 60 kiló fölött borzalmasan nézek ki, hiába az lenne az egészséges, ha nem esztétikus. de ez egy másik dolog

2015. máj. 7. 11:14
 7/16 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Nagyon együtt érzek veled.

Sajnos nem tudok jobbat mondani: TÜRELEM.

Ezek az idők el fognak múlni. Nyugodj meg. Tudom, hogy pokoli, főleg egy tinédzser lelkivilágában, de ez totál átmeneti.

Nem tudom, hogy van-e barátod, de talán egy párkapcsolat súlytalanná teszi ezeket a beszólásokat.

Amúgy biztos nem vagy kövér.

2015. máj. 7. 11:31
 8/16 anonim ***** válasza:

# 6

"azért 173-nál nem 65kg az ideális testsúly, inkább 55-60 között. Én ilyen magas vagyok, és 60 kiló fölött borzalmasan nézek ki, hiába az lenne az egészséges, ha nem esztétikus. de ez egy másik dolog"

Nem biztos, hogy ami rád, a te testalkatoddal, csontozatoddal, vállszélességeddel és csípőddel igaz, az másra nézve is igaz, pusztán azért, mert a testmagasságotok megegyezik.

Egy nő a 173 centi mellé a 60 kg a testtömeg index számítás szerint még a "sovány" kategóriába esik, 62 kg-tól éri el a "normál" tartomány legalsó határát.

Én 177 cm magas vagyok, 68 kg, és aki azt mondaná rám, hogy duci, azt körberöhögnék, mert karcsú vagyok, homokóra alakkal. Örülök, hogy 58-60 kilóról sikerült végre nagy nehezen felküzdeni magamat, és inkább még hízni szeretnék pár kilót, mint fogyni.

Ettől függetlenül biztosan jól ítéled meg, hogy neked a 60 kg már nem ideális esztétikailag, pont amiatt, hogy pusztán a testmagasság és a súly önmagában tényleg nem mérvadó.

Kérdező, szerintem te is tudod, hogy a 173 cm/56 kiló minden, csak nem kövér.

Csak azt tudom neked tanácsolni, hogy te magaddal legyél rendben elsősorban, és ha reális testképed és egészséges önbecsülésed van, akkor mások hülyesége, butasága és esetleges rosszindulata is könnyebben lepereg rólad.

Nyilván érthető, hogy a korábbi csúfolódások miatt érzékenyebb vagy erre, de az osztálytársaidnál a jelek szerint simán csak elakadt a tű a régi lemezen.

Másrészt érdemes tudnod, hogy a terapeuták/pszichológusok szerint ha valaki abban leli "örömét", hogy másokat bántson, cikizzen, kritizáljon, másban hibát keressen, stb., az egyszerűen annak a tünete, hogy a saját életében nem kap annyi figyelmet és szeretetet, mint amennyire szüksége lenne, amire ő maga vágyna.

Ha van kedved, figyeld meg tudatosan a saját ismeretségi körödben, hogy azok viselkednek-e így másokkal, akik a saját életükkel valóban elégedettek, többé kevésbé boldogok és kiegyensúlyozottak, magukkal rendben vannak, vagy pont nem.

2015. máj. 7. 12:49
 9/16 anonim ***** válasza:
2015. máj. 7. 13:03
 10/16 anonim ***** válasza:
Nehogy odafigyelj már rájuk! Duci voltál, lefogytál, légy büszke magadra, ne szégyenkezz. Emelkedj felül, amennyire tudsz, az ilyen sekélyes emberek nem érdemlik meg, hogy odafigyelj rájuk.
2015. máj. 7. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!