Mi a baj a kivándorlással és az asszimilációval? Miért lett ez baj az utóbbi években?
Mostanában nagy magyarnak kell(ene) lenni. Az a jó.
Azt vettem észre, hogy ma sok negatív bírálat éri azokat aki külföldre költöznek.
Miért?
Hány magyar ember van akinek a felmenői nem magyarok?
ők is hazaárulók?
Beolvastak magyarok lettek.
Akkor az miért baj ha valaki innen elmegy?
Ha valaki csak a sport miatt megkapja az állampolgárságot azzal nincs baj,de ha egy magyar egy másik ország színeiben fog versenyezni az már rossz.
Emlékezzünk pl Nagy László kézilabdázóra vagy a kajakos lányokra.
Miért baj az ha valaki máshol találja meg a boldogságot és nem jön vissza? Nem csak anyagiakra értem.
A történelmünk során mindig jöttek és mentek az emberek.
Ez most miért baj?
Mert nagyon sok fiatal megy el.
Annak meg pláne nem örül az ember, ha van végre egy tehetség, aki "öregbítheti hazánk hírét" külföldön és helyettünk egy másik ország aratja le a babérokat.
Megértem egyébként őket, én is ezen gondolkozom. Ez annál jóval többről szól, hogy valaki hazafias lelkületű-e vagy sem.
Mert a hazai beruházás valahol külföldnek térül meg.
Tessék végiggondolni, hogy mennyi belefektetett hazai munkába,energiába kerül, amíg valaki munkaképes külföldre menővé válik.
Azt mind ingyen kapja a másik ország, és veszteség a magyaroknak. Minél több volt a befektetés, annál nagyobb veszteség.
Ha valaki máshol találja meg a kék madarat, akkor legyen elég gerince, és adja vissza -nyilván kamatostul- a bele fektetett "nem csak anyagiakat" -ahogy a kérdező írja- ,hanem mind a szertefoszlott reményeket, amiket magával vitt. Beleértve a szüleire való nyugdíj megtermelését is...
Szóval úgy gondolod, hogy csak az emberek hibásak?
A mindenkori vezetés nem?
Mindig is voltak ki és bevándorlók.
Szerintem ma hány magyarnak van nem magyar felmenője ?
"Szóval úgy gondolod, hogy csak az emberek hibásak? A mindenkori vezetés nem?"
A mindenkori vezetést az emberek választják maguknak. Tessék kérem szépen ezt komolyan venni, és legközelebb normális vezetést választani, ha az aktuális vezetés nem tetszik.
A vezetést kár hibáztatni.
A legnagyobb hatása a médiáknak van, azok pedig a vándorlást szorgalmazzák, mert az jó üzlet nekik.
Szerintem egyébként igenis van baj a vett sportolókkal, ha nem magyarok különben.
A pelyvát elfújja szél, a mag marad.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!