Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Melyik országban nem ítélik...

Melyik országban nem ítélik el a cigányokat?

Figyelt kérdés

Jelenleg Magyarországon élünk, de rengeteg negatív kritikát kaptunk. Úgy döntöttem kimegyünk külföldre lakni. Lányaim 16 és 7 évesek, fiam 2 èves. Természetesen dolgozok.

Melyik orszàgot ajànlanàtok? Milyen ott az élet?

2015. márc. 29. 17:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Aha...te csak provokalsz.ok.
2015. márc. 29. 18:40
 12/18 A kérdező kommentje:
Miért provokálnék??
2015. márc. 29. 19:04
 13/18 anonim ***** válasza:

"A legtutibb India"

Valójában ott egy nagyon alsó kaszt voltak, nem becsülik őket sokra ma sem. Tudom, hogy már nincs kasztrendszer, de csak elvben. Bár könnyebben be tudnak illeszkedni, ez tény. Csak nyomorogni fognak.

Ha külföldre akarsz menni, akkor első dolog a nyelvtudás. A második a szaktudás. Ha ezek megvannak, akkor elkezdhetsz nézelődni, de addig nem érdemes.

2015. márc. 29. 21:45
 14/18 anonim ***** válasza:

Én látatlanban is szeretlek titeket, mármint téged és a családodat. Hadd kérjelek meg: ne menj még! Csak romlani fognak az arányok, még kevesebb rendes cigány barátunk erősíti közös otthonunkat. Én biztos vagyok benne, hogy ha segítséget kértek, kitálaltok néhány jó embernek becsülettel, akkor nemhogy segítséget kaptok, hanem bajtársakat, akik tűzbe tennék a kezüket értetek. Ha nincs, aki nálatok is dühösebben fogadja az ellenetek induló támadásokat, akkor tényleg el lesztek veszve. De egyvalamit érts meg kérlek: ha titkolod az igazadat, akkor kicsit talán meg is érdemled, hogy elkallódj. Biztos vagyok benne, hogy arrafelé is akad még cigány is, magyar is, aki jól látja a helyzetet és nem riad vissza, ha tenni kell egymásért.

Az igazi ökrökkel meg szerintem ne törődj. Ha rózsaszín, kövérkés parasztgyerek lennél, akkor a súlyod miatt csaholnának, meg ha még nőd se lenne hozzá, akkor még arra se mulasztanák el egy nap se, hogy emlékeztessenek párszor. Ők olyanok, mint a rossz idő: jön-megy, nincs mit tenni.

Nem mondhatom, hogy máshol nem jobb a helyzet akár sokkal is. Nem mondhatom azt se, hogy ne értenélek meg maximálisan, ha most azonnal fognád a családodat, és oda mennél inkább, ahol megbecsülnek. Sok magyar is megtette ezt, rájuk sincs miért haragudni.

Csak annyi a bökkenő, hogy innen nagyon hiányoznak ők is. Az okosabbja ment el, ez nem csak közhely, hanem tényleg a bolondok meg a korlátoltak kénytelenek ittragadni már. Alig van olyan, aki itt szeretne alkotni, itt akarja még a bolondokat is jobb belátásra bírni, mert az igazság tényleg felszabadít, és mert ha ők is nagyjából helyesen látnák a többi embert, azzal mindenki, őket is beleértve, nagyon jól járna.

Nem egymás elképzelt hibáin rugóznánk, hanem csupa előremutató dolgon, egymás bizalmát és elismerését jócskán megszolgálva. Ijesztően egyszerű, nem?

2015. márc. 29. 22:25
 15/18 anonim ***** válasza:

Spanyolország: itt sem csípik őket.

Azon elgondolkoztál, hogy miért is utálják a cigányokat mindenhol?

2015. márc. 30. 00:03
 16/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm :)

Igen, tudom miért utálják a cigányokat, de mi nem vagyunk olyanok, a gyerekeket tisztességesen nevelem, dolgozom. Tegnap is mentünk az utcán, egy anyuka hangosan ránkszólt, hogy takarodnánk el innen, pedig nem csináltunk semmit, a buszon is a magyarok bérletét/buszjegyét csak megnézi az ellenőr, a miénket 20 percig nézi, kérdezősködik, elkéri a személyit stb.

2015. márc. 30. 00:22
 17/18 anonim ***** válasza:
47%

Ezt nehezen hiszem el, én még soha nem találkoztam ilyennel (csak az ellenkezőjével, hogy cigánytól nem merték elkérni a jegyet).

Mivel a gyerekeim külföldi apától születtek és nem fehér bőrűek, azt sem hiszem, hogy a magyarok rasszisták lennének. Nekünk soha semmi bajunk, negatív élményünk nem volt.

2015. márc. 30. 01:43
 18/18 A kérdező kommentje:
Sajnos kevés ember nem ítél el :( Nàlunk elég sok cigàny van és ebböl 1 csalàd normàlis rajtunk kívül. A többiek lopnak, nem dolgoznak stb.
2015. márc. 30. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!