Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek most, hogy álljak...

Szerintetek most, hogy álljak a pszichológushoz?

Figyelt kérdés

Már pár hónapja járok pszichológushoz, egy fiatal hölgy, sok hasznos tanácsot adott például szerelem témában, meg jól esik,hogy meghallgat és értelmes válaszokkal/hozzászólásokkal segít, megerősít vagy lebeszél, észreveteti a hibáimat DE...

Nekem a legfőbb problémám az alkoholista apám aki a legtöbb bosszúságot okozza, és a legnagyobb dühöt váltja ki belőlem, így igazából kivétel nélkül mindig szóba hozom, örökké tudnám kritizálni/szidni mert megkönnyebbülök tőle egy időre, de a pszichológus azt mondta,hogy kezdi idegesíteni,hogy mindig erről beszélek, majd hozzá tette,hogy ne értsem félre nem én idegesítem, hanem az hogy ő ez ellen tehetetlen és nem tud mit mondani erre és a tehetetlensége idegesíti, hogy nem tud nekem segíteni.

Nos, én ezt megértem, de akkor most ezután,hogy beszéljek a legnagyobb problémámról neki,ha tudom,hogy ezzel őt nehéz helyzetbe hozom?Meg igazából nem is várok rá választ, csak jól esik kiadni a dühöt, de most ez után mindig az fog eszembe jutni,hogy hát inkább nem beszélek erről mert felesleges és nem jó neki...

2015. márc. 20. 16:20
 1/1 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Az alkoholista stb apuka az bizony kellemetlen. De elsősorban rajtad múlik, h mennyire "fogadod el" az ő befolyását az életedre. Akkora szerepe és ereje van az életedben, amennyit Te megengedsz neki. Ha azt az energiát, amit a rá neheztelésre/utálására stb fordítottál, arra fordítanád mostantól, h megerősítsd magad, az ő és mások számára is egyértelműen kijelölöd határaidat, jobban járnál. A dühöd -hiába jogos- Rád van rossz hatással, nem javítja meg az öreged és nem kezeli a helyzetet.

Kicsit csodálkozom a pszichológusodon, függők gyermekeinek kezelése nem szabadna ilyen nehéznek lennie. Mindegy.

A napi gyakorlat, h apukád ne idegesítsen fel és se a mintája követésének, se a személye teljes elutasításának hibájába ne ess, nos, nem lesz egyszerű. De nem is lehetetlen.

Üdv R.

Üdv R.

2015. márc. 20. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!