Szerintetek most, hogy álljak a pszichológushoz?
Már pár hónapja járok pszichológushoz, egy fiatal hölgy, sok hasznos tanácsot adott például szerelem témában, meg jól esik,hogy meghallgat és értelmes válaszokkal/hozzászólásokkal segít, megerősít vagy lebeszél, észreveteti a hibáimat DE...
Nekem a legfőbb problémám az alkoholista apám aki a legtöbb bosszúságot okozza, és a legnagyobb dühöt váltja ki belőlem, így igazából kivétel nélkül mindig szóba hozom, örökké tudnám kritizálni/szidni mert megkönnyebbülök tőle egy időre, de a pszichológus azt mondta,hogy kezdi idegesíteni,hogy mindig erről beszélek, majd hozzá tette,hogy ne értsem félre nem én idegesítem, hanem az hogy ő ez ellen tehetetlen és nem tud mit mondani erre és a tehetetlensége idegesíti, hogy nem tud nekem segíteni.
Nos, én ezt megértem, de akkor most ezután,hogy beszéljek a legnagyobb problémámról neki,ha tudom,hogy ezzel őt nehéz helyzetbe hozom?Meg igazából nem is várok rá választ, csak jól esik kiadni a dühöt, de most ez után mindig az fog eszembe jutni,hogy hát inkább nem beszélek erről mert felesleges és nem jó neki...
Kedves Kérdező!
Az alkoholista stb apuka az bizony kellemetlen. De elsősorban rajtad múlik, h mennyire "fogadod el" az ő befolyását az életedre. Akkora szerepe és ereje van az életedben, amennyit Te megengedsz neki. Ha azt az energiát, amit a rá neheztelésre/utálására stb fordítottál, arra fordítanád mostantól, h megerősítsd magad, az ő és mások számára is egyértelműen kijelölöd határaidat, jobban járnál. A dühöd -hiába jogos- Rád van rossz hatással, nem javítja meg az öreged és nem kezeli a helyzetet.
Kicsit csodálkozom a pszichológusodon, függők gyermekeinek kezelése nem szabadna ilyen nehéznek lennie. Mindegy.
A napi gyakorlat, h apukád ne idegesítsen fel és se a mintája követésének, se a személye teljes elutasításának hibájába ne ess, nos, nem lesz egyszerű. De nem is lehetetlen.
Üdv R.
Üdv R.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!