Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért hazudoznak a nyugati...

Miért hazudoznak a nyugati életről a Nyugaton élő magyarok?

Figyelt kérdés
Miért nyomatják azt hazafelé hogy ott a melós is dőzsöl meg járhat étterembe meg audival? (Tapasztalatból mondom hogy nincs így)
2015. márc. 17. 17:23
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Melyik országban? Most a szupergazdag országokról beszélgetünk nem a csóri Németországról!
2015. márc. 17. 19:42
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Igaz, a magas vám miatt drágább. Hát akkor megveszi drágábban.

[link]

Ezen láthatod, hogy még az általános iskolát végzettek átlagfizetése is 3400 euró körül van Norvégiában. Ilyen alacsony fizetésen Norvégiában pontosan 27% az adó, tehát kb. 2500 eurót megkap egy átlagos szakképesítés nélküli dolgozó nettóban. Ha a fizetése mondjuk hetedét elkölti a kocsira, akkor tízéves hiteltörlesztéssel számítva simán tud venni egy 40 ezer eurós autót.

De biztos neked van igazad, és az a világon semmit nem jelent, hogy Norvégiában a legeslegmagasabb az életszínvonal és a második legmagasabb az egy főre eső nemzeti jövedelem (az USA-beli majdnem kétszerese!) az egész világon, ahogy ezekben a listákban láthatod:

[link]

[link]

Igaz, ha a magas árakat is belekalkuláljuk, akkor néhány arab olajmonarchiában már több pénze van az embereknek:

[link]

De ha te azt akarod hinni, hogy a melósok Norvégiában is nyilván parizert esznek meg zsíros kenyeret, akkor hidd azt.

2015. márc. 17. 19:42
 13/21 anonim ***** válasza:
Még egyszer: azt senki nem mondta, hogy Németországban Audival rohangálnak a melósok. Már csak azért nem, mert az ottaniak általában értelmesebbek, mint a magyarok, és ha 10 év kemény munkájával esetleg vehetne is magának egy BMW-t, akkor sem fog.
2015. márc. 17. 19:43
 14/21 A kérdező kommentje:
hogy termelik ki az álomszerű béreket? Lehet hogy Norvégiában ráfizetnek pl a mekis dolgozókra?
2015. márc. 17. 19:44
 15/21 A kérdező kommentje:

"tehát kb. 2500 eurót megkap egy átlagos szakképesítés nélküli dolgozó nettóban. "

Ennyi pénzről itt Ausztriában csak álmodozik az emberek nagy része! Döbbenetes!! Norvég mosogatók szerintem röhögnének az osztrák mérnökökön..

2015. márc. 17. 19:48
 16/21 A kérdező kommentje:
A nyers gdp/fő az nem jövedelem karcsika :D látom értesz a közgadasághoz.
2015. márc. 17. 19:49
 17/21 A kérdező kommentje:
A bér önmagában amúgy nem sokat jelent. Az osztrák nettó 1100 euró is nagyon jól hangzik ha otthonról nézed, de itt arra elég hogy kibérelj egy szakadt bérlakást és számlától számláig élj kb egy kis autót fenntartva.
2015. márc. 17. 19:52
 18/21 anonim ***** válasza:

Én osztrák cégnél vagyok kamionsofőr, ledolgozott napért napi nettó 80 eurót megkapok, számold ki ha végigverek (általában nem szoktam, de megtehetem) egy teljes hónapot. Ismerek német céget, ahol a született németek (a osztrákok, németek a mi cégünknél is többet kapnak mint mi) napi 100 eurót is megkap - bár ez már ott is jobb cégnek számít.

Hat évig svéd cégnél nyomtam, ott a született svéd megkapta a 30 ezer koronáját (kb. 3000 eur), a holland (nem bevándorló) is megkapja ugyanezt, úgy, hogy minden hétvégén otthon van.

Legyen a dolgozónak egy asszonya, kapjon az is mondjuk 1500 - 2000 - et, az már nem rossz pénz összesen.

Van svájci rokonom, középiskolai tanár. Éppenséggel Audija - komoly, újonnan vett - van neki.

2015. márc. 17. 20:01
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

A GDP-t azért linkeltem be, mert tükrözi az ország életszínvonalát. Belinkeltem a fizetéseket is. De ha te meg vagy győződve róla, hogy 100 ezer USD/fős nominál GDP meg mellett ugyanúgy élnek az emberek, mint nálunk 13 ezer USD/főnél, akkor higgyél, amit akarsz. Nyilván az sem számít, hogy Norvégiában az egyik legalacsonyabb a világon a magas meg az alacsony jövedelműek jövedelme közti különbség. Nyilván mindenki nyomorog Norvégiában, Németország, Ausztria meg Anglia pedig kész pokol az embereknek. Csak itt ebben a hazában lehet csudálatosan élni, mindenhol máshol mindenki borzalmasan szenved.

Te szerencsétlen.

2015. márc. 17. 20:02
 20/21 Passiflora ***** válasza:

"Egy Svájcban élő informatikus szerint Svájcban nem él jobban a sima melós mint pl Ausztriában."

Ezen azért őszintén szólva csodálkoznék, mert a svájci minimálbér kb. egy millió forintnak megfelelő összeg, a diplomás minimálbér meg jóval magasabb ennél, az árak meg azért nem annyival magasabbak, mint mondjuk Ausztriában.

Az egyik öcsém Svájcban dolgozik, vannak német kollégái is, mert nekik is sokkal jobban megéri ott dolgozni, mint otthon Németországban.

2015. márc. 17. 20:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!