A pultosok, kocsmárosok, mi alapján ítélik meg kinek adnak még inni és mikor lép érvénybe az "ittas vendéget nem szolgálunk ki" dolog?
Figyelt kérdés
2015. febr. 26. 11:10
1/4 anonim válasza:
Tapasztalat alapján. Észre lehet venni a vendégen, ha már többet ivott a kelleténél, akkor is, ha nem agresszív.
3/4 anonim válasza:
és mennyi hálapénzt ad! Egyébbként az "erösen " ittas állapotot is +lehet különbözteni, mert "enyhe " ittas is lehet verekedős-kötekedő!
4/4 anonim válasza:
Intuíció. Kialakul a hosszú, pult mögött töltött évek alatt.
Általában új vendég nem kezd hepajkodni, és az sem, aki egyedül tér be. A törzsvendégeket már ismeri, hogy melyik mennyi piától milyen állapotba kerül. Akik pedig legalább ketten térnek be, azokról meg már lerí a helyzet: ahogyan bejönnek az ajtón, ahányan bejönnek egy csapatban és a csapat összetétele alapján látni lehet, hogy iszogatni jönnek-e, vagy már eleve azt nézegetik, ki(k)be lehet majd belekötni, mihelyt kicsit bátrabbra itták magukat. A mozgásuk, az útvonaluk a pultig, a szemük járása, ahogyan az italokat kérik, amennyit kérnek és amiket kérnek, ez mind-mind árulkodó jel egy figyelmes, tapasztalt csapos számára a hozzáállásukról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!